Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alpinstart uten Aksel

– Vinteren kommer, og jeg er ikke klar, skriver Aksel Lund Svindal på nettsamfunnet Instagram.

Søndag starter alpinsesongen for herrene. Rennene er i Sölden i Østerrike. Men alpinist Aksel Lund Svindal starter ikke.

– Det var egentlig heller ikke målet, skriver han på Instagram.

Alpinisten skadet kneet i fjor. Han røk både korsbåndet og ødela menisken. Han falt under utforrennet i Kitzbühel i januar. Etter operasjonen visste Svindal at det nesten ville være umulig å nå åpningshelgen. Det nye målet er å bli med på første renn i Lake Louise i Canada. Det er om en måned.

– Det er fortsatt målet. Men fremgangen de siste månedene har vært dårligere enn jeg håpet på, skriver han på nettsamfunnet.

Svindal har trent opp kroppen til å tåle belastningen som toppalpinist. Men problemet er at kneet henger etter.

Det er flere fantastiske alpinister på det norske laget. Kjetil Jansrud er klar til start.

– Mulighetene er der denne helgen. Det er mye verre å svare på om formen er god nok. Det har gått veldig bra på trening, og jeg er veldig fornøyd med den jobben som er gjort. Jeg kjører bedre på ski nå enn jeg gjorde i fjor på denne tiden, sier Jansrud til nyhetsbyrået NTB.

Han sier det likevel er noe helt annet å gjøre det like bra i Sölden.

– Her er det mye høyere fart og større trykk. Dermed er det mer usikkert. Men jeg gleder meg veldig til hver gang jeg kjører storslalåm. Slik har jeg ikke følt det på mange år, sier han.

Ingen nordmann har vunnet i første renn i sesongen siden 2007.

– Det er ingen som stiller for Norge som bare er her for å kjøre igjennom. Derfor kjører vi alltid for å vinne. Og gjøre det best mulig. Jeg er her for å gi alt jeg har. Og så får jeg tenke Lake Louise når dette er over, sier Jansrud.

Han mener også at Henrik Kristoffersen, Aleksander Aamodt Kilde, Leif Kristian Haugen, Bjørnar Neteland og flere andre norske har gode sjanser.

Kvinnene startet allerede lørdag. Nina Løseth kjørte for Norge med brukket hånd. Hun satser på både slalåm og storslalåm denne sesongen.