Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Anders Jacobsen slutter

Anders Jacobsen kommer ikke til å hoppe på ski neste sesong. 30-åringen slutter nå som skihopper.

Skihopperen Anders Jacobsen slutter. Det fortalte han tirsdag.

– Jeg er ferdig som skihopper og har lagt skiene på hylla. Det er en rar følelse og har vært en vanskelig avgjørelse å ta, sier han.

Etter årets sesong sa han at han trengte tid til å vurdere sin egen framtid på idrettsbanen. De siste ukene har vært han snakket med kona Birgitte.

– Jeg har gått mange runder med meg selv. Jeg brukte spesielt god tid i påsken sammen med familien. Jeg ser at det nå er tid for å starte et nytt kapittel, sier han.

30-åringen innrømmer at det vanskelig å forlate idretten. Han har vært en del av miljøet i nesten et tiår.

– Det er klart at jeg har en enorm glede ved skihoppingen, og jeg kommer til å savne det enormt. Men det teller veldig ned å ha over 200 reisedøgn i året. Særlig når du har to barn og en kone hjemme som gjerne skulle hatt litt hjelp, sier Jacobsen.

– Jeg føler selv at jeg heller ikke har 110 prosent motivasjon lenger. Det må du ha for å være tobarnsfar og samtidig kjempe i verdenstoppen, sier han.

Jacobsen begynte å gjøre det veldig bra i 2006. Han vant hoppuka i Tyskland og Østerrike vinteren etter. Siden har det blitt en lagbronse fra olympiske leker i Vancouver i Canada, og i alt sju medaljer i verdens-mesterskapet (VM).

– Jeg er stolt og veldig takknemlig over å ha fått være med på dette. Jeg har vært på nivå for verdenscup i ni år. Jeg vant hoppuka og var med og vant VM-gullet i lag i Falun i Sverige. Jeg er fornøyd, tilfreds og klar for å starte på noe nytt, sier han.

Hva han skal bruke tiden på nå, vet han foreløpig veldig lite om.

– Jeg har ingen faste planer. Jeg har en plan B sånn at ting skal gå rundt. Men jeg håper at det kan komme noen spennende muligheter og utfordringer, sier Jacobsen.

– Jeg har lyst til å utgjøre en forskjell der jeg måtte havne. Jeg har en del gode egenskaper, så jeg håper jeg kan få brukt dem.

Sikkert er det at barna Isac og Sophia får se mer til pappa i tiden som kommer.

LES MER HER: Jacobsen får ikke hoppe i storbakken