Argentina til finalen

For første gang i VM spilte Argentina uavgjort etter to omganger. Men en målvakt og fire gode straffespart sendte Lionel Messi og hans kamerater til finalen.

Semifinalen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball mellom Argentina og Nederland endte 0-0 etter to omganger. Men en bra målvakt og fire gode straffespark sendte Argentina til finalen.

Dermed kunne titusener av argentinske tilskuere i São Paulo i Brasil starte festen. Tim Krul kunne ikke berge nederlenderne onsdag. Byttene var brukt opp da det ble straffespark-konkurranse. Og Jasper Cillessen satt skuffet igjen i målet. Det var etter å ha sluppet inn fire strake straffer fra Lionel Messi, Ezequiel Garay, Sergio Agüero og Maxi Rodríguez.

Sergio Romero ble den store, argentinske helten. Han reddet straffene fra Ron Vlaar og Wesley Sneijder. Arjen Robben og Dirk Kuyt skåret. Men til liten nytte. Det blir ingen fjerde finale eller første VM-tittel for Nederland i denne omgang.

– Straffer handler om hell. Men jeg hadde tro på meg selv. Og heldigvis gikk det vår vei, sa Romero.

– Nyt dette øyeblikket! Vi skal nyte det i kveld. Og i morgen begynner vi å forberede oss til finalen, sa han til argentinerne.

For tredje gang møtes Tyskland og Argentina i VM-finale. Det ble argentinsk seier i 1986. Tyskerne vant fire år senere. Søndag blir Tyskland en ganske stor favoritt på Maracanã stadion. Det er etter 7-1-seieren mot Brasil.