Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Avslører mer om dopingen i ny bok

Den danske syklisten Michael Rasmussen kommer med bok. Her skriver han at mange danske syklister dopet seg.

Danske Michael Rasmussen var proff syklist. Han kalles «Kyllingen».

Rasmussen innrømmet selv doping fra 1998 til 2010. Nå gir han ut en bok. Der avslører han mer om sin egen og andres doping.

LES MER HER: - Har holdt på en mørk løgn

Boka heter «Gul feber». Den kommer ut mandag. Her skriver Rasmussen blant annet om vennen Nicki Sørensen. De to syklet på forskjellige lag. Men de samarbeidet om å dope seg da de trente på Mallorca i 2003, skriver Kyllingen.

– Han lånte en bil. Sammen kjørte vi ut til apoteket. Jeg hadde vært der flere ganger før. Apotekeren hilste på meg, som om vi var gamle venner. Vi kjøpte det vi skulle bruke av EPO og veksthormoner, skriver Rasmussen i boka. Det er ifølge den danske avisa BT.

EPO og veksthormoner er vanlige doping-midler blant syklister.

Sørensen gravde ned dopingmidlene i hagen sin fordi han var redd for å bli tatt, skriver Rasmussen i boka.

LES MER HER: Contador er tilbake

38 år gamle Sørensen er fortsatt aktiv syklist. Han vil ikke kommentere det Kyllingen skriver i boka. Sørensen sykler for laget Saxo-Bank Tinkoff. Det ledes av Bjarne Riis.

Rasmussen har tidligere sagt at Riis visste alt om dopingen på laget. I boka skriver han mer om dette. Tidligere har både tyskeren Jörg Jaksche og amerikaneren Tyler Hamilton sagt at Riis kjente til doping på laget. Men Riis nekter for at han visste noe.

Rolf Sørensen er en annen syklist som blir anklaget i boka. Han er den danske syklisten som har vunnet mest i historien. Tidligere i år innrømmet også han at han har brukt doping. Men han vil ikke kommentere anklagene i boka.

Frank Høj blir også anklaget. Han sier til avisa BT at anklagene er usanne.