Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Avslutter VM med gullkamp

Sykkel-VM avsluttes med fellesstart søndag. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen vil begge ha gullet.

Søndag er siste dag i verdens-mesterskapet (VM) i sykling. Det er i Bergen i Hordaland. Siste konkurranse er fellesstart for menn. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen sykler for gull.

– Begge er sultne på tittelen til søndag. Men de vet hva vi er blitt enige om, sa Stig Kristiansen til NRK torsdag. Han er sjef for det norske landslaget.

Hagen og Kristoff kranglet etter VM i Qatar i fjor. Kristoff mente at Hagen sviktet ham. Han kjørte for egen seier i stedet for å hjelpe ham, mente Kristoff. Hagen var uenig.

Men denne gangen er mennene enige, sier de. Det er likevel hemmelig hvordan de vil kjøre søndag.

– Vi sier ikke den planen i dag. Så ser dere på søndag. Men vi har snakket sammen. Vi er enige om en plan, sa Edvald Boasson Hagen på en pressekonferanse fredag.

Sju andre menn sykler for Norge i fellesstarten. De er Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking, Amund Grøndahl Jansen, August Jensen, Truls Korsæth og Daniel Hoelgaard

– Jeg tror løypa passer Edvald og Alex veldig bra. Og min oppgave er å hjelpe dem, sa Vegard Stake Laengen til NRK fredag.

– Vi er et lag med mange ulike ryttere. Jeg tror vi klarer å løse dette bra – alt etter hvordan løpet blir og været er. Det blir spennende, mener Truls Korsæth.

VM i Bergen har vært en suksess. Folk har stått tett i løypene. Politiet måtte passe ekstra godt på.

– Med det folkelivet som var i bakken på tempoen, må det bli bra på søndag. Det blir et VM det ikke har vært makent til før, sier Hagen.

Kronprins Haakon og kronprisesse Mette-Marit kommer til Bergen for å se siste konkurranse søndag.