Sport

Barcelona straffes knallhardt

Fotball-laget Barcelona har brutt reglene for kjøp av spillere under 18 år. Dermed får de ikke lov til å kjøpe spillere det neste året.

Fotball-laget Barcelona får ikke lov til å kjøpe spillere det neste året. Det meldte det internasjonale fotball-forbundet (FIFA) onsdag. Årsaken er at Barcelona har brutt reglene for kjøp og salg av spillere under 18 år. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Regel-bruddene skjedde i perioden 2009 til 2013. Da skal Barcelona ha hentet inn ti utenlandske spillere som var yngre enn 18 år. Spillerne ble registrert og brukt i Spania.

FIFAs regler sier at spillere må være over 18 år før de kan spille i utlandet. Det er for å passe på at spillerne utvikler seg på en sunn måte. Det finnes unntak. Men de må vurderes av en egen komité i FIFA.

– Bruddene er alvorlige. FIFA har bestemt seg for å straffe klubben, melder forbundet.
Dermed går klubben glipp av de neste to overgangs-vinduene. Det vil si i sommer, og i januar 2015. I tillegg må Barcelona betale bøter på tre millioner kroner. Klubben har nitti dager på seg til å undersøke at alle klubbens spillere under 18 år følger FIFAs krav.

Også Spanias fotballforbund hadde en rolle i overgangene. Forbundet har fått en bot på 3,4 millioner kroner.

Petter Veland er Cmores ekspert på spansk fotball. Han er sjokkert over nyheten.

– Dette er ekstremt alvorlig. Siden Barcelona straffes såpass hardt, betyr det at den forbrytelsen de har vært involvert, i også er alvorlig, sier Veland til avisa VG.

– Straffen kommer på et dårlig tidspunkt. Barcelona trenger nye spillere. De må fornye laget, og gjøre det sterkere. Denne straffen gjør at de ikke får det, sier Veland.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå