Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Barcelona straffes knallhardt

Fotball-laget Barcelona har brutt reglene for kjøp av spillere under 18 år. Dermed får de ikke lov til å kjøpe spillere det neste året.

Fotball-laget Barcelona får ikke lov til å kjøpe spillere det neste året. Det meldte det internasjonale fotball-forbundet (FIFA) onsdag. Årsaken er at Barcelona har brutt reglene for kjøp og salg av spillere under 18 år. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Regel-bruddene skjedde i perioden 2009 til 2013. Da skal Barcelona ha hentet inn ti utenlandske spillere som var yngre enn 18 år. Spillerne ble registrert og brukt i Spania.

FIFAs regler sier at spillere må være over 18 år før de kan spille i utlandet. Det er for å passe på at spillerne utvikler seg på en sunn måte. Det finnes unntak. Men de må vurderes av en egen komité i FIFA.

– Bruddene er alvorlige. FIFA har bestemt seg for å straffe klubben, melder forbundet.
Dermed går klubben glipp av de neste to overgangs-vinduene. Det vil si i sommer, og i januar 2015. I tillegg må Barcelona betale bøter på tre millioner kroner. Klubben har nitti dager på seg til å undersøke at alle klubbens spillere under 18 år følger FIFAs krav.

Også Spanias fotballforbund hadde en rolle i overgangene. Forbundet har fått en bot på 3,4 millioner kroner.

Petter Veland er Cmores ekspert på spansk fotball. Han er sjokkert over nyheten.

– Dette er ekstremt alvorlig. Siden Barcelona straffes såpass hardt, betyr det at den forbrytelsen de har vært involvert, i også er alvorlig, sier Veland til avisa VG.

– Straffen kommer på et dårlig tidspunkt. Barcelona trenger nye spillere. De må fornye laget, og gjøre det sterkere. Denne straffen gjør at de ikke får det, sier Veland.