Sport

Barrantes ble den store helten

Fotball-spiller Michael Barrantes ble hyllet som den store helten. Han sørget for begge målene da Aalesund vant over Brann i cupfinalen.

Tusenvis av folk i Ålesund feiret og hyllet laget sitt søndag kveld. Cupfinalen i fotball endte 2-1 til Aalesund.

– Det er like vilt og rått og tilfreds-stillende hver gang, sa Aalesunds trener Kjetil Rekdal til nettavisa smp.no.

Aalesunds spiller Michael Barrantes imponerte stort. Han skåret begge målene for Aalesund. Etterpå ble han gratulert av kong Harald og Michel Platini. Platini er president i Det internasjonale fotball-forbundet FIFA.

– Jeg er utrolig glad. Cupen betyr veldig mye i Norge, sa Barrantes til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: «Drillo» tror på Aalesund

Michael Barrantes er 28 år gammel og fra Costa Rica. Han kom til Aalesund i fjor sommer. Det første målet hans kom i 1. omgang. Da var det mest flaks. Han sparket ballen mot mål. Branns forsvarer Lars Grorud fikk foten på ballen og den endret retning. Dermed klarte ikke Branns keeper Piotr Leciejewski å ta ballen. Det ble 1-0 til Aalesund. Kort tid etter skåret Brann.

Det neste målet til Aalesund var flott. Barrantes spilte med Demar Phillips på venstrekanten. De sendte ballen kjemperaskt til hverandre. Så sendte de ballen inn helt nede ved stolpen. «Det vakreste målet vi har gjort hele sesongen», sa trener Rekdal.

Cupfinalen er i norges-mesterskapet (NM) i fotball. Med 2-1 ble Aalesund norgesmestre for andre gang på tre sesonger. I 2009 vant de over Molde. Men da måtte de ut i straffe-konkurranse.

Rekdal hadde bursdag søndag. Han ble hyllet med bursdagssangen etter seieren.

LES MER HER: Til finalen med selvmål

Motstanderne Brann var skuffet etter tapet. Trener Rune Skarsfjord mener at laget ikke helt taklet presset på Ullevaal stadion. De ble satt ut av alle folkene og støyen.

– Første omgang var veldig langt unna det vi hadde planlagt og håpet. Vi fikk ikke vist oss fram i nærheten av vårt beste, sa Skarsfjord til pressen.

Treneren sa at han hadde snakket veldig mye om Michael Barrantes før kampen. Men Brann greide ikke å stoppe spilleren.

– All honnør til Barrantes som nok en gang avgjorde en fotballkamp. Han er fra en litt annen planet når det gjelder å finne nye måter å spille på. Vi hadde snakket veldig mye om ham. Men det glapp på en del ting som vi ikke burde glippe på, sa han.

Derfor mener Skarsfjord at Aalesund vant fortjent.

LES MER HER: Alle vil fly fra Bergen til Oslo

Siste utgave

På forsiden nå