Sport

Begraves ved fotballmål

Tyske fans av fotball-klubben Schalke får sin egen kirkegård. Den er formet som en fotballbane med mål.

Noen lever og ånder for fotballen. Nå kan de også få fotballen med seg i døden. Snart åpner en egen gravlund for fansen til fotball-klubben Schalke. Den ligger i nærheten av stadion i Gelsenkirchen i Tyskland. De første begravelsene er ventet i desember.

Allerede har flere hundre mennesker spurt om få holde av en plass. Det sier prosjektleder Ender Ulupinar. Han er tidligere fotball-spiller.

Ulupinar er overrasket over én ting.

– Det er ikke bare fans herfra, men fans helt nord til Oranienburg (nord for Berlin), som har tatt kontakt, sier han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Kirkegården vil ha en fotball-bane med to små mål og flomlys. Schalkes klubblogo skal bli laget av blomster. Men det blir ikke noe kunstgress. Årsaken er at «naturen hører hjemme på en kirkegård», ifølge Ulupinar.

Totalt vil Schalkes gravlund dekke 4.000 kvadratmeter. Det blir gjort plass til 1.904 graver. Det er samme året som klubben ble startet.

Schalke vil ikke tjene penger på det spesielle prosjektet. 110.000 mennesker spiller for de ulike lagene til Schalke. Det er den nest største idretts-foreningen i Tyskland. Schalke har vunnet den tyske serien Bundesliga sju ganger. De har også vunnet den tyske cupen fem ganger.

Norske Frode Grodås var tidligere målvakt for Schalke. Han spilte der fra 1999 til 2002.

Siste utgave

På forsiden nå