Sport

Bergen fikk sykkel-VM i 2017

Verdens-mesterskapet i sykling i 2017 skal arrangeres i Bergen. Det bestemte Det internasjonale sykkelforbundet torsdag.

Torsdag fikk alle sykkelfans og bergensere en glad melding. Verdens-mesterskapet (VM) i sykling i 2017 skal arrangeres i Bergen. Det sa Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) torsdag. Tre andre byer hadde også søkt om å få arrangere VM i 2017. De tre byene var Bogotá i Colombia, Innsbruck i Østerrike og Melbourne i Australia. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Sykkel-stjernene til Bergen?

Det var stor jubel i byråds-salen i Bergen da beskjeden kom.

– Dette er en stor dag for norsk sykkelsport. Vi er stolte og ydmyke over at UCI har vist oss tilliten. Dette vil gi et stort løft for sykkelsporten i Norge, sa sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Sykkel-VM er det tredje største idretts-arrangementet i verden. Det er målt i hvor mange som ser arrangementer på TV.

LES MER HER: Endte på 12. plass i VM

– Dette er det største arrangementet vi kommer til å ha på flere tiår. Det skal vi bruke for det det er verdt, sier Trude Drevland, ifølge Bergens Tidende. Hun er ordfører i Bergen.

Norge var sist arrangør av et sykkel-VM i 1993. Den gang var det både ritt på landeveien og på bane. Rittene på landeveien var i Oslo. Bane-rittene var i Vikingskipet på Hamar i Hedmark.

Siste utgave

På forsiden nå