Sport

Berger smilte selv om hun ikke vant

Tora Berger ble nummer to i verdenscupen i skiskyting i helgen. Men hun smilte likevel.

Tora Berger fikk ingen drømme-avslutning på sin karriere i skiskyting. Hun ble nummer to sammenlagt. I helgen var siste løpet i verdenscupen i skiskyting. Da hadde Berger muligheten til å ta seieren sammenlagt. Men det var Kaisa Mäkäraïnen som vant verdenscupen. Hun fikk 7.-plass i det siste rennet i Holmenkollen. Derfor slo hun Berger med fire poeng sammenlagt. Berger fikk 14.-plass. Dette var det siste rennet i skiskyting for Tora Berger. Nå legger hun opp.

– Det er litt godt å være ferdig. Kjedelig at det ikke gikk bedre i det siste løpet, men i dag var Kaisa sterkere enn meg, sa Berger etter løpet søndag.

Tora Berger har vunnet mange gull i karrieren. Hun har fire medaljer i De olympiske leker (OL), 18 medaljer i verdensmesterskap (VM), én seier i verdenscupen sammenlagt og mange andre seire i verdenscupen. Høyepunktet er hun ikke i tvil om.

– Det er da jeg vant gull i OL i 2010, sier hun.

Søndag kveld var det en skikkelig fest for Berger og Ann Kristin Aafeldt Flatland. Begge to slutter med skiskyting etter denne sesongen.

– Jeg kommer ikke til å savne at jeg må tenke på treningen hele tiden. Jeg kan la være å bry meg innimellom og gjøre det jeg har lyst til, sier Berger.

Berger skal gå norgesmesterskap (NM) på Voss og et showrenn i Moskva før hun er helt ferdig.

Siste utgave

På forsiden nå