Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Beste laget vi har møtt i år

Kroatias landslag var for gode for Norge. Norsk fotball-spill holdt bare til 1-2.

Trener Egil «Drillo» Olsen var rolig etter tapet mot Kroatia. Drillo innså at Norges nye lag hadde lite å stille opp med mot kroatene.
– Jeg vil gratulere Kroatia med seieren. Det er det beste laget vi har møtt denne sesongen, sa Drillo etter kampen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kaptein John Carew er enig.
– De var gode på alt: Store, fysiske og fantastisk gode med ballen. Akkurat nå må de være blant de tre-fire beste i verden, sa Carew til avisa VG.

Norge slet allerede i første omgang. Da prøvde de ut noen unge, nye spillere.
– Kroatia var heldig som gikk til pause med 1-1. Vi var bedre i 2. omgang. Vi skapte en stor sjanse og ble bedre i forsvar. Kroatia fortjente å vinne, sa Drillo.

Ni sjanser skapte Kroatia i tirsdagens kamp. Det er mer enn det Drillo liker.
– Det er mye. Men vi eksperimenterte litt. Vi hadde problemer særlig i 1. omgang, spesielt på venstresiden der vi fikk mye innlegg. Først og fremst slet vi på dødball, og det er noe vi vanligvis ikke gjør. Vi har vel aldri hatt så store problemer på dødball som i kveld, sa han.

Landslags-sjefen valgte debutanten Markus Henriksen og forholdsvis uerfarne Ruben Yttergård Jenssen  og Petter Vaagan Moen på midten. Men Drillo syntes at de klarte seg brukbart. Likevel måtte både Henriksen og Yttergård Jenssen byttes ut i pausen. Drillo kunne likevel skryte av Espen Ruuds spill på høyrekanten og at Rune Almenning Jarstein var veldig god i mål.

Flere av de norske spillerne synes Kroatias lag var bedre enn Portugal.