Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bet fotballspiller - beklager

Liverpools fotballstjerne Luis Suárez bet motspiller Branislav Ivanovic i armen under søndagens kamp. Nå beklager Suárez.

Fotball-spilleren Luis Suárez er spiss på laget Liverpool i England. Søndag spilte laget kamp mot laget Chelsea. Suárez valgte en uvanlig måte å takle en motspiller på. Han bet motspiller Branislav Ivanovic i armen.

Kampen mellom Chelsea og Liverpool endte 2-2.

Søndag kveld sa Luis Suárez at han var lei seg for det som skjedde. Dette skrev han på nettstedet Twitter:

– Jeg er lei meg for det som skjedde i ettermiddag. Jeg beklager til Ivanovic og hele fotballverdenen for min utilgivelige oppførsel. Jeg er så lei meg for det. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Liverpool-sjefen er ikke fornøyd med det som skjedde. Mandag ble det kjent at klubben gir Suárez en bot.

– Oppførselen hans er ikke passende for noen spiller som bærer en Liverpool-trøye. Luis er klar over at han har sviktet seg selv og alle som har noe med klubben å gjøre. Vi skal snakke om saken i laget. Vi vil vente på en eventuell reaksjon fra Det britiske fotballforbundet FA, sier klubbdirektør Ian Ayre på Liverpools nettsted.

Det er fortsatt usikkert hva som blir straffen. Men nyhetsbyrået NTB skriver at sesongen trolig er over for spissen.

Tidligere Liverpool-stjerne Graeme Souness er nå manager. Han tror det blir vanskelig for Suárez å fortsette i klubben.

– Dette var flaut. Det kan gjøre det veldig vanskelig for ham å bli i klubben. De må passe veldig godt på ryktet til Liverpool. Suárez' fasit er ikke bare bra. Dette setter ham i kategorien «siste sjanse», sier Souness.

Det er ikke første gang Suárez har bitt noen. I 2010 ble han kalt «Kannibalen». Årsaken var at han bet Otman Bakkal på laget PSV Eindhoven da han selv spilte for laget Ajax. Da ble Suárez stengt ute fra sju kamper i den nederlandske fotball-ligaen og fikk en bot fra klubblaget. Han ble solgt til Liverpool før han var ferdig med straffen.

Suárez har spilt godt denne sesongen. Han har skåret 23 mål for Liverpool i eliteserien Premier League. Forrige sesong ble han utestengt i åtte kamper for rasistiske ord mot motspiller Patrice Evra. Han er også blitt upopulær på grunn av filming og at han har vært borti ballen med hånda flere ganger. Filming betyr å late som om en motspiller får deg til å falle.