Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Betaler 2,4 milliarder for norsk fotball

Kanalen Discovery betaler 2,4 milliarder kroner for å få vise eliteserien og 1. divisjon fotball. Det er rekord i norsk idrettshistorie.

Kanalen Discovery og avisa VG skal sende Tippeligaen og Obos-ligaen fra 2017 til 2022. Dermed mister kanalen TV 2 retten til å sende kamper fra øverste nivå i norsk herre-fotball.

Avtalen koster 2,4 milliarder kroner. Det er den største avtalen om rettigheter som er gjort i norsk idrett.

– Jeg mener dette er en god avtale. Discovery satser stort og er en god samarbeidspartner som vi kjenner fra før. Kanalen vil noe med norsk idrett. Det sa fotballpresident Yngve Hallén på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Det er Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball som har solgt retten til fotballkampene. Discovery eier TV-kanalene TVNorge, Max og Eurosport. Selskapet skal samarbeide med avisa VG. De skal produsere daglige sportsnyheter. TV-rettighetene koster 400 millioner kroner i året.

– Dette er et historisk vendepunkt i vår satsing på sport. Vi er stolte av å få vise Tippeligaen og Obos-ligaen de neste seks årene. Det sier Harald Strømme i kanalene Discovery og TVNorge.

Kampene skal sendes på kanalene Eurosport Norge og Max samt Eurosports strømmetjeneste.

– Fotball er en lidenskap vel så mye som forretninger og penger, sa Strømme.

Kanalen TV 2 viser kampene ut 2016-sesongen. Kanalen var også med i kampen denne gangen, men nådde ikke opp.

– Vi er selvfølgelig skuffet over ikke å ha fått rettighetene. Vi strakk oss langt, men var likevel langt unna, Jeg vil ikke kommentere noen sum. Dette ville vi ha tapt penger på. Det sier nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, til nyhetsbyrået NTB.

Avisa VG og kanalen Discovery skal samarbeide om å sende og å skrive om norsk fotball. VG skal etter planen lage sendinger på nett og TV alle ukedager.

– Dette synes vi det er moro å få være en del av. Med VGs digitale kraft og Discoverys TV-kraft er jeg overbevist om at vi skal klare å øke interessen for norsk toppfotball. Det sier VG-sjef Torry Pedersen.

I Norges Fotballforbund er det jubel for tidenes største avtale.

– Dette er en historisk dag for norsk fotball. Vi har signert den største avtalen i vår historie, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF.

Seks av åtte kamper i serierunden skal spilles på søndager. Runden starter med en lørdagskamp og avsluttes med en kamp mandag.

LES OGSÅ: Hvem blir årets julevinnere?
LES OGSÅ:
Dette kan du le av til våren