Birgit Skarstein satte verdens-rekord

Para-roeren Birgit Skarstein satte tirsdag verdens-rekord i roing innendørs. – Veldig gøy og helt grusomt, sier hun.

Tirsdag satte para-roeren Brigit Skarstein ny verdens-rekord. Det er i idretten innendørs-roing. Det skjedde under verdens-mesterskapet (VM).

Skarstein rodde inn på tiden 8.18,5. Det var på distansen 2.000 meter i finalen. Dermed sikret hun seg VM-gullet. Hun hadde selv den forrige verdens-rekorden.

Skarstein rodde direkte mot sine konkurrenter over nett. Hun kunne hele tiden kunne se hvordan de andre lå an.

Den norske utøveren rodde sin VM-distanse i Leira Storhall i Valdres. Hun er for tiden på trenings-samling på Beitostølen i Innlandet.

I første runde skilte det kun to sekunder mellom Skarstein og Moran Samuel fra Israel. Før finalen var det derfor ventet en spennende kamp.

– Det var veldig gøy og helt grusomt. Det var så vondt etter løpet. I innendørs-roing går det på rå kraft mer enn det gjør på vannet. Det gjelder å disponere løpet godt. I forsøket gikk jeg litt for hardt ut og fikk det mot slutten, sa Skarstein til nyhetsbyrået NTB.

– I finalen hadde jeg et bedre opplegg for løpet. Dette er jo mer en test på hvordan den fysiske formen er.

Skarstein vant over israelske Samuel med sju sekunder i finalen. Hun var dessuten bare to tideler unna bronsen i herreklassen.

Løpet var distansen 2.000 meter. Det er også distansen som blir rodd i De olympiske leker (OL).

Skarstein forbereder seg til sommerens Paralympics i Tokyo i Japan.

Hun reiser til Italia om et par uker. Der skal hun ro også på vannet.