Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bjørgen satser videre

Mange trodde at skistjernen Marit Bjørgen ville slutte. Men nå sier hun at hun går løs på en ny sesong.

Skiløper Marit Bjørgen er blitt 35 år gammel. Hun har sagt at hun ønsker å få barn. Derfor trodde mange at hun ville slutte som skiløper nå. Men mandag sa Bjørgen på årsmøtet til Trøndersk Skilaug at hun fortsetter.

– Det går på magefølelsen. Jeg har kjent mer og mer på det at dette er det riktige for meg, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

– Vi får ta ett år av gangen. For meg har ikke dette vært noen big deal. Det er stort sett samboer Fred Børre som jeg har diskutert med, og han støtter meg fullt ut. Jeg kjenner at jeg er 100 prosent motivert til å legge ned den jobben som kreves. Neste år blir Tour de Ski og Tour de Canada viktigst. Da er det naturlig at verdenscupen sammenlagt også blir et mål, sier hun.

35-åringen har hatt en flott sesong. Hun vant to gull i verdens-mesterskapet (VM) i Sverige. I tillegg vant hun rennet Tour de Ski for første gang og vant også verdenscupen sammenlagt.

– Det er ikke så mye mer å si enn hurra! skriver landslagssjef Vidar Løfshus til NTB i en sms.

Åge Skinstad er langrennssjef i Norges Skiforbund. Han tror at Bjørgen fortsetter fordi hun helt sikkert har funnet ut av det er ting hun kan bli bedre på. Og at hun gjerne vil delta i rennet Tour de Canada.

LES OGSÅ: Bjørgen fikk nesten tre millioner i premier