Sport

Bjørgen tar fram rulleskiene

Marit Bjørgen vil bli verdensmester på ny. Denne gangen på rulleski.

Marit Bjørgen ble den store vinneren under verdens-mesterskapet (VM) på ski. Det ble fire gull-medaljer i februar og mars. Nå satser hun på mer gull. Denne gangen med hjul under beina. Tirsdag slutter hun seg til Petter Northug og svenske Charlotte Kalla i VM på rulleski. Det skjer i Aure og Kristiansund i Møre og Romsdal.

Bjørgen skal være med på tirsdagens 10-kilometer.

– Dette er skikkelig moro. Charlotte og Marit har hatt mange harde kamper mot hverandre før, sier langrenns-sjef Åge Skinstad til nettsiden skiforbundet.no.

LES MER HER: Mer gull-jubel

Kalla skal være med i hele VM fra tirsdag til lørdag.

– Det bli kult å måle krefter mot spesialistene, sier Kalla til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg er glad for at Kalla vil være med og kjempe om medaljer i Norge. Hun er ny i denne sammenhengen, men alle vet hvilke muligheter hun har. Det viste hun i løpet i Örnsköldsvik i Sverige, da vi skulle bestemme hvem som skulle være med, sier Sveriges landslags-sjef Johan Eriksson.

LES MER HER: Skijentene etter VM

Skiløper Petter Northug skal konkurrere tirsdag og onsdag. Han fikk testet seg på rulleski mot svenske Marcus Hellner. De konkurrerte under stevnet Bislett Games i Oslo i juni. Da vant Northug. Egentlig skulle de to konkurrere mot hverandre på ny. Det skulle skje i forrige uke. Men Northug ønsket istedet å bli ferdig med trening i høyden.

Siste utgave

På forsiden nå