Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bjørgen vant suverent

Marit Bjørgen vant sprinten i Tour de Ski. Marit Bjørgen leder med over ett minutt på Heidi Weng. Petter Northug ble nummer to.

Marit Bjørgen økte ledelsen i Tour de Ski. Hun vant sprinten overlegent i Sveits. Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to og tre. Heidi Weng ligger på andreplass sammenlagt i Tour de Ski.

– Jeg følte meg veldig sterk i dag. Formen er veldig god, og jeg hadde perfekte ski. Når jeg har gode ski og gode bein, da går det fort. Det sa Bjørgen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) rett etter finalen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Therese Johaug gikk ut i kvartfinalen i sprinten. Hun har gitt opp å vinne Tour de Ski sammenlagt. I kvartfinalen ledet Johaug store deler av løpet. Hun tapte spurten med en halv meter. Tiden var heller ikke god nok til å gå videre. Therese Johaug er nummer tre sammenlagt. Hun er over to minutter bak Marit Bjørgen.

Ragnhild Haga gikk ut i semifinalen.

Fire av Norges seks deltakere i kvinneklassen gikk til finalen. Maiken Caspersen Falla ble nummer fem.

Marit Bjørgen leder med over ett minutt totalt. Hun har aldri vunnet Tour de Ski. Nå er hun nærmere enn noensinne. Heidi Weng er nummer to sammenlagt.

Petter Northug fyller 29 år i dag, tirsdag. Han feiret det med å bli nummer to i sprinten. Italienske Federico Pellegrino vant. Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre. Petter Northug leder fortsatt Tour de Ski på herresiden. Petter Northug har vært på pallen i 28 av de 62 etappene han har gått i Tour de Ski. Men allikevel har han aldri vunnet sammenlagt. Svenske Calle Halfvarsson kunne tatt fra Northug ledelsen i Tour de Ski. Halfvarsson kom på sisteplass i finalen.

Petter Northug tror ikke at han kommer til å vinne Tour de Ski.

– Det er ikke sannsynlig at jeg vinner Tour de Ski. Jeg har hatt fantastiske utgangspunkt tidligere, og driti meg ut igjen og igjen, Det sier Petter Northug til TV-kanalen NRK.

Northug er 25 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby sammenlagt i Tour de Ski.

Sveitsiske Dario Cologna er en av favorittene til å vinne Tour de Ski. Han har vunnet Tour de Ski tre ganger før. Han røk ut i kvartfinalen på sprinten. Alex Harvey gikk også ut i kvartfinalen. De tapte verdifulle poeng i forhold til Petter Northug. Av de norske gikk Niklas Dyrhaug ut i kvartfinalen. Verken Eldar Rønning, Simen Andreas Sveen eller Chris Jespersen gikk videre fra kvalifiseringen.

Tour de Ski blir avgjort søndag 11. januar. Den som kommer først opp bakken vinner.

LES OGSÅ: Northug er tilbake

LES OGSÅ: De er favorittene i Tour de Ski