Sport

Bjørndalen vant i OL-kåring

Ole Einar Bjørndalen er kåret til beste mannlige utøver i OL. Sportsjournalister fra 20 land stemte på ham.

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er kåret til beste mannlige utøver i De olympiske leker (OL). OL ble avsluttet i Sotsji i Russland på søndag. Kåringen skjer i Organisasjonen for verdens sportsjournalister (AIPS). Bjørndalen fikk flest stemer fra journalister i 20 land, skriver Dagsavisen.

Bjørndalen vant gull på sprinten i OL. Han tok også gull i blandet stafett. Skiskytteren ble den som har vunnet flest medaljer i OL noensinne. Bjørndalen har 13 medaljer fra OL. Det er åtte gull, fire sølv og en bronse. Etter dette OL skal ikke Bjørndalen være med i flere leker. Han slutter som skiskytter etter denne sesongen.

LES MER HER: Bjørndalen er historisk

Bjørndalen fikk 28 prosent av stemmene. Victor Ahn kom på andreplass med 27 prosent av stemmene. Den franske skiskytteren Martin Fourcade ble nummer tre med 12 prosent av stemmene.

Også blant kvinnene var det en skiskytter som vant. Hviterussiske Darja Domratsjeva fikk 45 prosent av stemmene og vant overlegent. Den slovenske alpinisten Tina Maze ble nummer to med 21 prosent av stemmene. Marit Bjørgen ble nummer tre. Hun fikk 7 prosent av stemmene. Domratsjeva vant tre gull i OL i Sotsji.

Det nederlandske herrelaget fra lagtempo på skøyter ble kåret til beste lag.

Siste utgave

På forsiden nå