Sport

Ble nummer fire i finalen

I OL–finalen i slopestyle ble norske Andreas Håtveit slått av tre amerikanere. De kjører twintip-ski fristil.

I den siste OL-konkurransen sin ble Andreas Håtveit slått av tre amerikanere. Det var i finalen i slopestyle torsdag. Han fikk fjerdeplass twintip-ski fristil. OL blir hans siste konkurranse. Han har stått på ski i ti år. Han er ikke bitter.

– Det var sykt. Det virket som om dommerne tenkte på å vi meg bronse, og da er jeg fornøyd. De gutta som var i finalen er de beste, sier han til nyhetskanalen TV 2.

Joss Christensen vant med 95,8 poeng. Gus Kenworthy fikk sølv med 93,6 poeng. Nicholad Goepper fikk bronse med 92,4 poeng. Alle er amerikanere. Håtveit fikk 91,8 poeng i sitt beste løp.

Aleksander Aurdal endte på 7. plass med 81,8 poeng.

– Dette er et eventyr. Målet var å komme til finalen, sa Aurdal til TV 2.

Øystein Bråten kjørte også finalen. Han kom på 10. plass med 66,4 som sin beste poengsum.