Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ble vekket av fyrverkeri før kampen

Vegard Hansen er trener for fotball-laget Mjøndalen. Han våknet til lyden av fyrverkeri i natt. Onsdag kveld skal laget hans spille mot Strømsgodset.

Fyrverkeriet ble skutt opp like ved der Hansen bor. Han bor i en leilighet på det som også er hjemmebanen til Mjøndalen.

Det ligger en film av fyrverkeriet på internett. Der står også teksten «Sov godt da Vegard». Filmen er også delt videre av Godset-fansen.

Det er viktig for begge lagene å vinne kampene mellom lagene. De er lokale rivaler. Dette er bare ett av flere påfunn som har skjedd før disse kampene. I 2011 fylte Godset-fansen Mjøndalens hjemmebane med poteter.

Hansen har også svart på meldingen.

Hansen sier til avisa VG at han tar det hele med stor ro.

– Det plager meg ikke så lenge det ikke er noe ulovlig. Det er vel det her kanskje. Men for meg er det godt innafor å fyre opp, bokstavelig talt, inn mot et lokaloppgjør, sier Hansen.

Det har også vært mer alvor før disse kampene før: Drapstruet etter overgang

Han synes det er morsomt at det blir litt som skjer før kampene.

– Potetene på banen var et høydepunkt. Det var første gang vi fikk oppmerksomhet fra flere enn de lokale avisene. Det var helt rått. Det var vi evig takknemlige for. Jeg må også få skryte av MIF-supporterne som hang opp flagget vårt på bybrua i Drammen, sier Hansen til avisa Drammens Tidende.