Sport

Blender med nye klovnebukser

Ta på solbrillene. De norske curling-guttene er klare for VM i nye klovnebukser.

Lørdag starter verdens-mesterskapet (VM) i curling. Det er i Regina i Canada. I fjor ble det norske landslaget i curling kjendiser. De spilte med klovnebukser i De olympiske leker (OL). Siden har de hatt på seg stadig nye bukser i rare mønstre og knalle farger.

– Det blir ikke sorte bukser på oss i VM, nei. Vi får helt nye bukser med de norske fargene rødt, hvitt og blått. Men buksene blir en overraskelse, selv for oss, sier Torger Nergård til Klar Tale. Nergård er en av fire nordmenn på landslaget.

LES MER HER:Blir det gull-bukser?

Thomas Ulsrud er skip og leder laget. Den canadiske avisa Toronto Sun er opptatt av at publikum skal ha det bra. De ber folk ta med solbriller til VM. Hvis ikke, kan de bli blendet av de norske buksene. Ja, Thomas Ulsrud er tilbake, skriver avisa spøkefullt.

Norge fikk sølv i forrige VM. Da tok Canada gullet. Canada vant også over Norge i finalen i OL.

– I år er Canada og Sverige de største konkurrentene. De har ingen synlige svakheter. Men Canada har ikke de samme spillerne på laget nå, som under OL og forrige VM, sier Nergård.

Landslaget har sett flere TV-opptak av kamper canadierne har spilt. De fire nordmennene har også trent to timer hver dag etter full jobb.

– Det gjelder å få den gode følelsen av hvor hardt du skal skyve steinen av gårde. Jeg er ikke helt der jeg skal være. Men jeg tror det ordner seg før VM, sier Nergård.

Han mener at det er mulig å vinne over canadierne. Det er fordi Norge og Canada er ganske jevngode lag.

– Men vi må bli mer stabilt gode. Små bommer straffer seg senere i spillet. Hver stein vi sender av gårde, må treffe bra. Det blir spennende kamper. Jeg føler det er mulig å ta gull. Det er gøy om vi klarer det, sier curling-spilleren.

Han gleder seg til å spille for tusener av mennesker i Canada.

– Curling er mye større i Canada enn i Norge. Det kan være 10.000 til 15.000 mennesker på tribunen. Vi fikk masse oppmerksomhet for buksene våre i fjor. Så lenge vi spiller godt, synes folk det er gøy at vi lager litt show, sier Nergård.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå