Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Blir det snart kvinnene sin tur?

Kvinner kan få sin versjon av sykkelrittet Tour de France. Det er dersom David Lappartient får det som han vil.

Davis Lappartient er president i Det internasjonale sykkelforbundet. Han mener kvinner bør få sin versjon av sykkelrittet Tour de France.

– Det mangler noe i idretten vår. Det er et stort etapperitt for kvinner som kan bli sett over hele verden. Tour de France kan virkelig hjelpe oss på veien, sier Lappartient i et intervju med kanalen BBC.

Sykkel-presidenten vil ta saken opp med Amaury Sport Organization. De arrangerer Tour de France. De arrangerer også rittet La Course som varer én dag. Det starter og slutter i den franske byen Pau. Fredag var rittet en opptakt til mennenes 13. etappe i Tour de France.

Lappartient mener kvinenne må få enda et etapperitt. Fra før av har de Giro Rosa. Det er kvinnenes svar på Giro d'Italia. Lappartient håper at han kan overbevise organisasjonen.

– Et endags-ritt er tydeligvis ikke nok for kvinner. Hvis vi vil ha et kvinnelig Tour de France, så skal vi gjøre det. Vi vil fortsette å presse på for kvinnesykling. Jeg har hatt heftige diskusjoner med ASO. Jeg håper at vi kan bli enige om framtiden, sier han.

Sarah Stoney er en britisk syklist. Hun mener La Course føles som noe symbolsk.

– Jeg trodde at løpet ville vokse til et kvinnelig Tour de France. Men det har ikke skjedd. Det skrev hun i en kommentar i avisa The Telegraph.

– Ikke misforstå. Det er bedre å ha et ritt enn ingen ritt. Men når du setter fredagens kvinneritt opp ved siden av mennenes Tour de France, så føles det som en symbolsk gest, skrev hun.