Sport

Blir tøff å slå

Tommy Urhaug er klar til kamp. Han tror på seier i Rio de Janeiro.

Bordtennis-spiller Tommy Urhaug er klar for Brasil. Han tror det blir vanskelig for andre spillere å vinne mot ham.

– Mine sjanser er absolutt like gode som de var i London, sier Urhaug til nyhetsbyrået NTB.

36 år gamle Urhaug deltar i Paralympics for femte gang. I 2012 var konkurransen i London i Storbritannia. Urhaug vant gull. Det kan han gjøre i Rio de Janeiro også, mener han.

I Rio konkurrerer han mot flere enn tidligere. Det er umulig å si hvem som vinner, mener han.

– Det gjør det ekstra gøy å være her, sier Urhaug.

Urhaug er favoritt til å vinne. Men han blir ikke stresset av det.

– Min styrke er at jeg har få svakheter. Jeg er jevnt bra på hele bordet. Andre må virkelig jobbe for å ta poeng fra meg. Jeg må klare å få ut det jeg vet jeg har inne. Da er det ikke mange som slår meg, sier Urhaug.

Han har likevel gjort noe nytt før Paralympics i år. Han har vært mer i andre land. Der har han fått testet seg mot andre spillere i rullestol.

– Dette har vært et problem for meg i Norge. Ellers har jeg fulgt samme oppskrift. Jeg har tro på det jeg driver med, sier han.

Han har også trent mye på en spesiell ting. Nemlig å ta imot en ball inn mot midten av bordet. Det regnes som særlig vanskelig for spillere i rullestol.

– Det er vanskelig fordi man ikke kan flytte seg sideveis. Dette har jeg jobbet med. Jeg har jobbet med å finne den optimale måten å forsvare seg mot slike baller. Jeg håper at min måte vil gi meg en fordel, sier Urhaug.

Paralympics starter onsdag. Urhaug har sin første konkurranse torsdag.

Siste utgave

På forsiden nå