Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Blir verdens best betalte spiller

Lionel Messi skal skrive under ny kontrakt med Barcelona. Han blir verdens best betalte fotballspiller.

Lionel Messi har kontrakt med Barcelona fram til 2018. Men ledelsen i Barcelona snakker med faren til Messi om ny kontrakt for sønnen.

– Vi er midt i sesongen, så det er ikke rett tid for å snakke med Messi. Men heller med agentene og faren hans. Det er det vi gjør, sier Josep Maria Bartomeu til nyhetsbyrået NTB. Han er president i fotball-klubben Barcelona.

I fjor skrev Christiano Ronaldo under en ny rekord-kontrakt med Real Madrid. Han har en ny årslønn på 17 millioner euro. Det tilsvarer 142 millioner kroner. Men Messi vil trolig få høyere lønn enn Ronaldo.

– Messi er stjernen vår. Han har kontrakt til 2018 fordi vi ønsker at han skal være med i framtiden. Han er nummer én. Og som vi har sagt mange ganger, fortjener Messi også å være verdens best betalte spiller, sier Bartomeu.

Messi har vært i Barcelona hele sin karriere. Bartomeu er sikker på at han blir i klubben i mange år til.

– Det er det ingen tvil om. Leo Messi kom hit som 13-åring. Nå er han 26 år og fyller snart 27. Han er en bestemt spiller. Messi har ledet Barcelona til all suksessen klubben har hatt de siste årene, sier Bartomeu.

Messi har slitt med skader gjennom deler av sesongen. Han har likevel skåret mange mål. Han har 21 mål i serien. Det er tredje flest av alle i den spanske eliteserien La Liga. I Mesterligaen har han skåret åtte mål. Siste helg skåret han tre mål mot Real Madrid.