Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bolt reddet gullet

Løperen Usain Bolt stormet inn til VM-gull på 100-meteren søndag. Flere var lettet over at han vant over tidligere dopingdømte Justin Gatlin.

Flere fulgte spent med på det store oppgjøret på 100-meteren i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett. Det sto mellom jamaicaneren Usain Bolt og amerikaneren Justin Gatlin. Gatlin har to ganger tidligere vært utestengt for doping. Derfor mente flere at det ville være en skandale om han vant.

Men de kunne puste lettet ut. Bolt stormet i mål på 9,79 sekunder. Dermed vant han over Gatlin med en hundredel. Gatlin var suverent best både i heatet og i semifinalen. Da nærmest knuste han Bolt.

Nå er Bolt tilbake på topp der eventyret startet for sju år siden, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg visste det ville bli tøft. Men jeg visste også hva som skulle til for å vinne dette gullet. Nå er jeg stolt av meg selv. Jeg gjorde som treneren min fortalte meg i oppladningen mellom semifinalen og finalen. Han så jeg snublet i starten i semien. Da han spurte hva som skjedde, måtte jeg bare innrømme at jeg ikke visste det, sa Bolt på pressekonferansen etter løpet.

Trener Glen Mills rådet ham til å tenke på at han har vært med lenge. Bolt måtte slappe av, sa han.

Bolt har flere VM-gull fra før, og verdensrekorder på 100 og 200 meter.

Men oppgjøret mellom Bolt og Gatlin er ikke over. De to møtes også snart på 200-meteren i VM i Beijing i Kina.

LES MER HER: Løper i gang VM i friidrett