Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bolt satte rekord på Bislett

Usain Bolt løp 200 meteren på Bislett på tiden 19,79. Det ga seier og ny banerekord. Nå reiser han hjem for å sikre VM-plass på 100 meteren.

Før torsdagens 200 meter sa Usain Bolt at han ville sette banerekord på Bislett. Da måtte han løpe under 19,82. Det klarte han. Med tiden 19,79 ble det både seier og ny rekord. 

LES MER HER: Bolt løper for rekord på Bislett

– Det var et veldig bra løp. Jeg kan selvsagt ikke klage på å løpe under 20 sekunder som var målet mitt. Det er selvsagt noen småting som kunne vært bedre i dette løpet, men stort sett er jeg fornøyd med det jeg fikk til, sa Usain Bolt på pressekonferansen etter 200 meteren.

For to år siden løp han på tiden 19,86 da han var på Bislett.  Nå løp han sju hundredeler raskere og satte banerekord. Den var det namibieren Frankie Fredericks som hadde.

Han måtte vente litt før 200 meteren kom i gang på Bislett. En tjuvstart gjorde at løperne ble stående noen minutter på start før de kom i gang.

– Jeg var ikke fornøyd med den ekstra ventetiden, for det ble litt kaldt. Dersom det hadde vært varmere tror jeg helt sikkert at dette kunne ha vært et 19,50-løp. Jeg er i god form, men jeg må likevel fortsette å jobbe som planlagt, for å være der jeg vil være under VM, sa Bolt.

LES MER HER: Spent Bolt er i Oslo

Fredag reiser Bolt hjem til Jamaica. Der skal han gjøre seg klar til det jamaicanske mesterskapet og kvalifiseringen for å få være med i verdensmesterskapet (VM).

Siden han vant 200 meteren under sist VM, er han kvalifisert for den øvelsen i VM i Moskva. Men på 100 meteren må han kvalifisere seg.

– Jeg frykter på ingen måte for VM-plassen på 100 meteren, selv om jeg må kvalifisere meg. Det er helt sikkert at dere kommer til å se meg på 100 meteren i VM, sa Bolt.

Målet hans i VM er to nye gullmedaljer. Han vil gjerne også sette to nye verdensrekorder.