Brasils VM-fest

Brasiliansk samba mot afrikansk raskhet i VM-fotball søndag. Men Brasil vant 3-1 over Elfenbenskysten.

Dermed har Brasil allerede plass i åttedels-finalen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det skjer i Sør-Afrika.

Luis Fabiano skåret to vakre mål for Brasil. Men han var borti ballen med armen før det siste målet.
– Kanskje var det Guds hånd, sa han etter kampen.
– Det var ikke med vilje, armen var bare der. Hva skulle jeg gjøre?

LES MER HER: Dette må du vite om VM

Elano skåret det tredje målet. Det skjedde etter at Kaká hadde spilt ham opp i en god posisjon foran mål. Men de siste minuttene gjorde Kaká noe dumt. Han satte albuen i brystet på Abdelkader Keita fra Elfenbenskysten. Keita lot som om han fikk veldig vondt. Dermed fikk Kaká sitt andre gule kort. To gule kort blir ett rødt. Kaká måtte gå av banen.
– Det var en urettferdig utvisning av Kaká. Det var han som skulle hatt frispark. Men så ble han straffet selv. Spilleren som gjorde forseelsen, slapp unna kort. Det må jeg få gratulere ham med, sa Dunga etter kampen. Han trener Brasil.

Elano feiret sitt mål ved å dra ut leggskinnene. Der var det skrevet Clara og Teresa. Det er hans kone og datter. Rett etter ble han taklet på leggen. Han ble båret ut med skade.

Luis Fabianos første skudd gikk rett over hodet på keeper. Så gikk det i nettaket ved nærmeste stolpe. I kampens 50. minutt sjonglerte han ballen forbi tre forsvarere. Så avsluttet han med et hardt skudd. Det klarte ikke keeper Boubacar Barry å stoppe.
Men Fabianos burde vært avblåst for hands for sin første skåring.

LES MER HER: Ikke fest for fattige

Luis Fabiano hadde ikke skåret de siste seks landskampene. Men nå har han skåret 27 mål på 40 landskamper for Brasil.

Didier Drogba spilte fra start for Elfenbenskysten. Det skjedde 16 dager etter at han brakk armen i en oppkjøringskamp. Men han klarte ikke å redde laget sitt. I 54. minutt vant han ballen i lufta. Men skuddet han nikket gikk rett utenfor mål.

Drogba skåret likevel til slutt. Det skjedde da han løp seg fri bak Brasil-forsvaret på et fint framspill fra Yaya Touré. Han nikket i mål. Men det ble ikke mer enn et trøstemål.
– Vi slapp inn tre lette mål. Men det første var vakkert nok. Det andre var hands. Det skulle ikke vært godkjent, sa Sven-Göran Eriksson. Han trener Elfenbenskysten.

Framgangen fortsetter for søramerikanske lag i VM. Men det er mye motgang for de afrikanske landene. Søramerikanerne har nå sju seirer og to uavgjorte på ni VM-kamper. Afrikanerne har en seier, fire uavgjorte og sju tap.

Brasil og Nederland er de eneste lagene som allerede er klar for åttedelsfinale. Elfenbenskysten må håpe på en klar seier over Nord-Korea i siste runde. Bare det kan hjelpe laget videre.