Sport

Brækhus gleder seg til kamp

Cecilia Brækhus gleder seg til å bokse mot Jessica Balogun i kveld.

Cecilia Brækhus har mye på spill mot Jessica Balogun i Schwerin i Tyskland. Det blir en stor utfordring for den norske bokseren.

Bokserne møttes i Herning i Danmark i 2012. Da vant Brækhus på poeng. Brækhus er én av tre boksere som har vunnet over den tyskeren. Balogun har fått kallenavnet «The Hammer».

– Jeg gleder meg til utfordringen. Jeg ser fram til å teste meg mot Balogun igjen. Hun ga meg en god kamp for to år siden. Jeg venter det samme i Schwerin, sier Brækhus i en pressemelding fra promotorselskapet Sauerland, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Balogun vant over bosniske Edita Lesnik i sin siste kamp i april. Det var på teknisk knockout. Før det holdt hun i ti runder. Hun tapte da hun gikk opp to vektklasser. Det var for å utfordre Christina Hammer om to VM-titler i mellomvekt.

– Jeg har stor respekt for Balogun. Hun har god teknikk og en utrolig kampvilje. Hun er en av de tøffeste kvinnelige bokserne, sier Brækhus.

Den norske 32-åringen er verdensmester i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council) og WBO (World Boxing Organization). Alle titlene settes på spill i kveldens kamp.

Brækhus sin forrige kamp var i februar. Da vant hun over franske Myriam Lamare.

Treningsarbeidet har ifølge Brækhus gått veldig bra før hennes første kamp på fire måneder.

– Alt har gått etter planen. Jeg føler meg bra. Jeg er i god form og gleder meg til å  komme tilbake i ringen og gjøre det jeg elsker, sier hun.

Brækhus har jobbet målrettet på trening.

– Vi har jobbet med å forbedre mine styrker. Jeg er en naturlig bokser, så mye har handlet om å utvikle bevegelser og fotarbeid. Jeg tror vi får se utbyttet av dette 7. juni, sier Brækhus.

Du kan se kampen på Viasat 4 fra klokka 20.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå