Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brækhus hadde full kontroll

Cecilia Brækhus vant da hun forsvarte VM-titlene i boksing. Det var i kampen mot Ku'ulei Kupihea fra USA.

Cecilia Brækhus vant på teknisk knockout i 10. runde. Det var da hun forsvarte titlene fra verdens-mesterskapet (VM) i boksing mot Ku'ulei Kupihea fra USA. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Bokser seg mot storkamp

Brækhus hadde vunnet alle de ni rundene 10-9. Det var før dommeren mente at Kupihea hadde fått nok juling omtrent midt i den 10. runden. Brækhus hadde god kontroll på kampen. Hun så hele tiden piggere ut en motstanderen fra Hawaii.

– Jeg hadde full kontroll i begynnelsen. Så mistet jeg konsentrasjonen litt. Jeg fikk et par harde smeller. Men mot slutten følte jeg at jeg kunne gi alt. Jeg hadde mer krefter enn Kupihea. Det sa Brækhus til NTB like etter VM-seieren i Helsingfors i Finland.

I kampen satte Brækhus VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) på spill. Seieren var hennes nittende av 19 mulige. Det er siden hun ble profesjonell bokser.

De første rundene var jevne. Men den norske 30-åringen sikret seg seirer. Fra sjette runde og utover giret Brækhus opp et hakk. Hun hadde god kontroll. Hun fikk inn flere gode treff før dommeren valgte å stoppe kampen og gi henne seieren.

– Det var en god utfordring. Men jeg er blitt såpass mye bedre at det var bare gøy å bokse i kveld. De tingene jeg har gjort, har gitt resultater. Jeg har blitt bedre, mente Brækhus.

På forhånd hadde Brækhus studert Kupihea på video. Hun visste at hun måtte passe seg for amerikanerens slag fra venstre. Hun innrømmet at hun måtte bokse annerledes. Årsaken er at hun møtte en venstrehendt motstander. Hun sa at det fikk henne litt ut av rytmen.

– Hun var akkurat som jeg hadde ventet: God teknisk og rask.

Neste utfordring for Brækhus blir trolig en skikkelig storkamp i Danmark i april neste år. Det er ventet at hun møter enten Holly Holm eller Noni Tenge, men dette er ikke avgjort.

– Vi har ikke bestemt noe som helst. Jeg har ikke tenkt noe på neste kamp, men bare konsentrert meg om denne kampen, avsluttet Brækhus.