Sport

Brækhus klar for Mathis

Bokseren Cecilia Brækhus klarte en god seier på poeng over tyske Jessica Balogun. Nå er hun klar for å møte toppbokseren Anne-Sophie Mathis.

Lørdagens boksekamp i Herning i Danmark ble tøff. Men den ble en suksess for norske Cecilia Brækhus. Det endte med seier på poeng mot tyske Jessica Balogun.

– Jeg hadde full kontroll mot Balogun. Det var ikke ett eneste sekund under kampen at jeg ikke trodde jeg skulle vinne. Hun traff meg veldig lite. Men selv om jeg bokset en god kamp, er det alltid ting jeg kan forbedre, sier den norske bokseren til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Pitbull-kamp for Brækhus

Brækhus sa at Balogun var den tøffeste motstanderen så langt. Nordmannen er fortsatt trippel verdensmester. Hun er glad, stolt og klar for Anne-Sophie Mathis. Mathis blir trolig hennes neste motstander til høsten. Franske Mathis regnes som den beste kvinne-bokseren i klasse weltervekt nå.

15. juni møtes Anne-Sophie Mathis og bokseren Holly Holm til kamp i USA. Mathis slo Holm på knockout for et halvt år siden.

Dersom Mathis vinner, skal hun møte Brækhus i september. Hvis ikke, kommer Brækhus til å få en annen sterk motstander.

– Det blir ny kamp i september. Det blir viktig for meg å få den kampen nå. Fram til da kommer jeg til å løfte vekter og drive ekstrem styrke-trening, forteller Brækhus.

Hun måtte operere mandlene i halsen for tre måneder siden. Det ødela litt for treningen. En planlagt kamp mot Mathis i april måtte droppes.

– Jeg var godt forberedt til denne kampen. Men jeg merket at jeg har mer å gå på. Muskelstyrken var ikke helt som den skal være, sier hun.

LES MER HER: Syk Brækhus må vente med kamp

Brækhus tok sin 20. seier som profesjonell bokser lørdag. Hun har ikke tapt noen av sine kamper som proff.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå