Sport

Brækhus møter Retzke i november

Cecilia Brækhus skal bokse mot tyske Jennifer Retzke i København 29. november.

Cecilia Brækhus setter alle de fire VM-titlene sine på spill. Det gjør hun når hun bokser mot tyske Jennifer Retzke i København 29. november. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De fleste tror det kommer til å bli en lett kamp for Brækhus. 13. september vant Brækhus mot kroatiske Ivana Habazin. Da fikk hun VM-beltet i International Boxing Federation (IBF). Hun har allerede titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO). Dette blir den 27. kampen for Brækhus som profesjonell bokser. Hun har vunnet alle 26 kampene.

LES OGSÅ: Snart kan proffboksing bli lovlig

Jennifer Retzke har bokset 17. kamper som profesjonell. Hun har vunnet 15 av dem. Hun blir ikke regnet for å være like god som Brækhus. Retzke blir regnet som den 13. beste kvinnelige bokseren i verden. Det er av totalt 46 boksere. Det er boxrec.com som står for den oversikten. Brækhus står øverst på den listen. Sør-Afrikanskje Noni Tenge er på andreplass. Tori Nelsen er nummer tre.

Det var snakk om at Nelson skulle bli den neste Brækhus skulle bokse mot. Brækhus måtte inngå en avtale med IBF. Det var for å få bokse om sitt fjerde mesterbelte. En del av avtalen var at hun skulle møte Jennifer Retzke i sin neste kamp.

Cecilia Brækhus har lenge vært verden beste kvinnelige bokser i weltervektklassen. I 2009 vant hun sin første VM-tittel. Det var over danske Vinnie Skovgaard. Brækhus har siden blitt verdens beste bokser uansett vektklasse.

29. november skal hun forsvare VM-titlene sine for 17. gang.

Brækhus ser fram til boksekampen mot Retzke.

– Det var et stort mål for meg å samle alle VM-beltene i weltervekt. Det var et veldig stolt øyeblikk da jeg klarte det. Nå er jeg veldig spent og lysten på å forsvare titlene. Jeg kan nesten ikke vente på å komme tilbake i ringen. Det sier Brækhus til nyhetsbyrået NTB.

Brækhus ikke så godt til Retzke.

– Hun gikk tittelkamp i Berlin, men den fikk jeg dessverre ikke med meg, sier Brækhus til avisa VG. Tittelkampen var i 2010.

Kampen skal bokses i Falconer Hall i Radisson Blu-hotellet i København.

Jennifer Retzke tror at hun kommer til å vinne over sin norske motstander. Det er det ikke så mange andre som tror.

– Brækhus kan like godt starte med å pusse beltene for meg med en gang. Jeg kommer til å ta titlene hennes. Jeg kan fortelle dere at jeg vet veldig godt hvordan jeg må bokse for å slå henne. Det sier Retzke til NTB.

Hun mener hun er sterkere enn Brækhus både mentalt og fysisk.

Tim-Robin Lihaug, Simen Smaadal og Alexander Hagen skal også bokse på stevnet i Falconer Hall 29. november.

Det kan hende at dette blir Brækhus sin siste kamp utenfor Norge. Det er forbudt med proffboksing i Norge. Stortinget vil endre loven. Det betyr at proffboksing kan bli lov i Norge. Loven som gjelder nå ble bestemt i 1981. Det skrev nyhetsbyrået NTB forrige tirsdag.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå