Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bronsefinalen neste for Norge

Fire sekunder og ett skudd. Det var nok til at Norge må kjempe om bronse istedenfor gull i håndball-EM.

I dag (lørdag) spiller de norske håndball-gutta bronsefinale. Det blir siste kamp i europa-mesterskapet (EM) i håndball. Fredag kjempet Norge innbitt mot Kroatia. Men gutta hadde ikke flaksen på sin side.

Spiller Sander Sagosen og resten tapte kampen 28-29. Men håpet om gull varte lenge. Kroatia og Norge måtte spille fire ekstraomganger før det ble avgjort: Kroatia var videre til finalen. Norge må nøye seg med bronsefinalen.

– Jeg er ganske tom akkurat nå. Jeg spiller ikke perfekt, vi spiller ikke perfekt. Men vi kriger sammen som et lag i 80 minutter. Jeg er stolt av denne gjengen, sa Sagosen til norsk presse etter kampen.

Zeljko Musa skåret det siste målet for Kroatia. Det kom fire sekunder før tida var ute. Da hadde norske Gøran Johannessen nettopp satt ballen i stolpen på andre siden av banen. Uten skåring.

– Jeg opplever at vi er et skudd i stolpen unna å stå i finalen, sa Christian Berger. Han trener landslaget.

De norske guttene var svært skuffet etterpå. Kroatene jublet.

– Jeg synes veldig synd på guttene som har slåss gjennom kampen, sa Berge til kanalen TV 3 etter kampen.

Etter vanlig tid var stillingen 23-23. Da ble det ekstraomganger. Kroatene skåret i siste sekund av den første ekstraomgangen. Dermed sto det 26-26. Lagene måtte ut i en ny ekstraomgang. Den ble spennende til siste slutt.

Norge vant alle sine innledende kamper. Men Kroatia ble altså til slutt for sterke. Norge misset på to straffer i den første delen av kampen. Resultatet kunne vært annerledes om de hadde blitt til mål.

Lørdag møter Norge Slovenia til kamp om bronsen. Det er andre gang Norge spiller om bronse i EM. Det skjedde også for fire år siden. Da endte Norge på fjerde plass. Sist bronsefinale var motstanderne nettopp Kroatia.

– Det var ikke i min kalender at vi skulle spille bronsekamp lørdag, sa Sagosen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kampen spilles klokken 18.30 lørdag. Da blir det klart om Norge kommer hjem fra EM med medalje.

De spanske håndballherrene vant over Slovenia fredag kveld. Spania er regjerende europamester. De vant EM i 2018. Søndag møter de Kroatia til finale. Da blir det klart hvem som vinner gullet.