Sport

Carlsen ble verdensmester igjen

Magnus Carlsen ble igjen verdensmester i sjakk. Nå gleder han seg til late hviledager.

Den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen vant søndagens sjakkrunde mot Vishy Anand. Dermed hadde han så mange poeng at Anand ikke kunne ta ham igjen. Carlsen kunne juble for sin andre tittel som verdensmester. Han vant også i fjor.

Carlsen har ikke følt seg helt i form fysisk de siste dagene. Nå gleder 23-åringen seg til late dager.

– Jeg er lettet og det er deilig å være ferdig. Det blir tøft mot slutten av sånne kamper, spesielt når den fysiske formen ikke er helt på topp. Jeg blir bra igjen når jeg får hvilt litt, sa Carlsen noen timer etter seieren søndag.

LES MER HER: – Form som en elitespiller

Carlsen spilte med hvite brikker søndag. Det var den ellevte av tolv runder i verdens-mesterskapet (VM). Carlsen vant sammenlagt 6,5-4,5 over Anand fra India. Den siste halvtimen var det ingen tvil om hvem som kom til å vinne.

– Mot slutten der ble jeg veldig glad og måtte forsøke å kontrollere meg selv. Noe som er vanskelig når du spiller et så viktig spill, sa nordmannen.

LES MER HER: – Carlsen kan avgjøre mye torsdag

I fjor ble Carlsen kastet i et basseng for å feire seieren. Den litt dårlige formen i år gjorde at han ikke fikk feiret seieren så veldig, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Så vidt jeg har hørt er det kake her, så det er helt fint. Ellers må jeg ta det rolig. Jeg er ikke helt i form, sa Carlsen.

Noen timer etter seieren møtte han pressen. Der avslørte han to hemmelige hjelpere under VM. Fra før var det kjent at Jon Ludvig Hammer og danske Peter Heine Nielsen hjalp ham.

– Jeg har fått hjelp av Michael Adams og Laurent Fressinet. De har gjort en utrolig bra jobb. De har vært hos Jon Ludvig i Kragerø. De har sovet lite og jobbet hardt og har måttet holdt ut i hverandres selskap, sa Carlsen.

LES MER HER: Carlsen må passe seg for Anand

Jon Ludvig Hammer sier at partiene som Carlsen har spilt med svarte brikker, har vært vanskelige.

– Anand skapte mye problemer for oss i år. Han har virkelig satt oss på prøve. Jeg vet ikke om vi klarte testen, men Magnus besto. Det er det viktigste, sier han til NTB.

Anand var skuffet etter tapet. Han sa på pressekonferansen at han ble for nervøs søndag.

– Nervene mine var det første som sprakk. Nervene hans holdt veldig godt. Han er mer stabil, sa Anand om Carlsen.

– Han er veldig sterk, jeg må innrømme at han spilte bedre i denne kampen, sa inderen.

På spørsmål om han kommer til å gi seg etter tapet søndag, svarte inderen et bestemt «nei».

VM ble arrangert i Sotsji i Russland.

Siste utgave

På forsiden nå