Sport

Carlsen får ny frist

Sjakkstjernen Magnus Carlsen nekter fortsatt å skrive under kontrakten for ny VM-kamp mot Vishy Anand. Nå er fristen utsatt til neste uke.

Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant forrige kamp om å bli verdensmester mot Vishy Anand. Nå skal de to spille mot hverandre igjen om tittelen som verdensmester. Men Carlsen vil ikke skriver under kontrakten.

Årsaken er at kampen skal spilles i den russiske byen Sotsji fra 7. til 28. november. Carlsen ønsker at kampen skal spilles et annet sted. Grunnen skal blant annet være den politiske situasjonen. Russland anklages for å støtte opprørere i Ukraina.

LES OGSÅ: Trekker seg fra sjakk-OL

Kontrakten skulle egentlig skrives under innen fredag. Men ifølge TV 2 er fristen for kontrakten utsatt til neste uke.

Nekter Carlsen å skrive under, vil nummer to i VM-kvalifiseringen få hans plass. Det er Sergej Karjakin. Han er født på Krimhalvøya. Det var en del av Ukraina, men Russland har tatt over kontrollen.

LES OGSÅ: Sjakk-duellen bli i Sotsji

Carlsen er for tiden med i en sjakkturnering i USA. Turneringen samler seks av verdens ti beste sjakkspillere. Alle spillerne skal møtes to ganger i løpet av turneringen. Carlsen spilte remis (uavgjort) i de to første kampene.

Siste utgave

På forsiden nå