Sport

Carlsen jakter på VM-formen

Sjakkstjernen Magnus Carlsen skal finne den virkelig gode VM-formen. Da må han også trene kroppen.

Mange i Norge vil nok sitte foran TV-skjermen fra 7. til 28. november. Sjakkstjernen Magnus Carlsen skal igjen kjempe om å bli verdensmester. Vishy Anand er igjen motstanderen. Lenge var det uklart om Carlsen ville spille i verdens-mesterskapet (VM) i sjakk.

Årsaken er at kampen er i Sotsji i Russland. Russland er i konflikt med Ukraina.

LES MER HER: Carlsen møter Anand

Magnus Carlsen skal bruke de nærmeste ukene til å finne den virkelig gode VM-formen. Da holder det ikke bare å trene på smarte trekk i sjakken. Han må også være i god form til de 21 dagene.

– Magnus vil i tiden framover bruke tid på å komme i form fysisk. Vi driver samtidig og planlegger. Vi ser på hvem vi skal ha med i teamet og hva vi skal gjøre, sier Espen Agdestein til nyhetsbyrået NTB. Han er manager for Carlsen.

LES MER HER: Trekker seg fra sjakk-OL

Carlsen skal ikke spille flere turneringer før VM. Dermed ble turneringen i St. Louis i USA den siste internasjonale testen. Nordmannen ble nummer to. Carlsen kom hjem onsdag etter tre uker i USA.

Trolig skal han trene med kompisen Jon Ludvig Hammer framover. Det er ikke klart hvem Carlsen skal ha som hjelpere og hvem han skal trene mot.

– Ingenting er helt klart. Den siste turneringen i St. Louis var nyttig for ham. Han fikk god trening med ti tøffe partier i et turneringsspill, sier manageren.

Sjakk er ikke en del av Norges Idrettsforbund. Likevel har Carlsen og hjelperne hans fått god hjelp fra Olympiatoppen. De driver med toppidrett.

– Vi fikk gode råd sist. Vi vil nok bruke dem også denne gangen. På hvilket nivå vet jeg ikke ennå, sier Agdestein.

LES MER HER: Sjakk-Carlsen hjem til jubel

De fant en måte å spille på som sikret Carlsen seieren i forrige VM. Derfor vil de ikke endre særlig på det opplegget. Faren til Magnus Carlsen kom torsdag tilbake fra Sotsji. Han har sjekket forskjellige ting for Team Carlsen. Han har blant annet sett på mulighetene for å få trent kroppen.

Selve VM-arenaen blir i OL-parken i Sotsji. Der ble De olympiske leker (OL) arrangert i februar. Statsminister Erna Solberg er blitt invitert til Sotsji. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) ville at hun skulle flytte det første trekket i VM. Men Solberg takket nei.

– Jeg beklager at den aktuelle internasjonale situasjonen ikke tillater at jeg er til stede, skriver Solberg i svaret til FIDE.

23 år gamle Carlsen hadde tidlig suksess med sjakken. Som 18-åring ble han tidenes yngste verdensmester i lynsjakk.

Siste utgave

På forsiden nå