Sport

Cavendish synes synd på Boasson Hagen

Nordmannen Edvald Boasson Hagen mistet ledelsen i sykkelritt. Han som tok over ledelsen synes det er dumt.

Nordmennene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen gjør det bra i sykkelrittet Tour of Qatar. Boasson Hagen sykler for laget Dimension Data. Han ledet rittet og fikk sykle i den gule ledertrøyen. Helt til torsdag. Da punkterte han åtte kilometer før mål og mistet ledelsen.

Han punkterte på både forhjulet og bakhjulet. Dermed kom han i mål 45 sekunder bak vinneren. Det var Alexander Kristoff som vant etappen. Han sykler for laget Katusha.

Lagkamerat Mark Cavendish synes fryktelig synd på Edvald Boasson Hagen. At nordmannen punkterte gjør at han mister sammenlagt-seieren i Tour of Qatar.

Britiske Cavendish kom på femteplass. Han tar over ledelsen sammenlagt, men føler seg ikke som den skikkelige vinneren.

– Jeg kommer til å bruke den gule trøya på den siste etappen. Men det er denne mannen som er rittets beste. Det skriver Cavendish på bilde-appen Instagram. Bildet viser han selv og nordmannen.

– Jeg er absolutt knust på vegne av denne karen. Vi var nummer 1 og 2 sammenlagt. Vi hadde full kontroll sammen med vårt fenomenale lag. Så fikk den sterkeste mannen i rittet en punktering åtte kilometer før mål, skriver briten.

Den femte og siste etappe av Tour of Qatar sykles fredag. Da kan Cavendish vinne hele rittet. Men han får tøff konkurranse av blant annet Alexander Kristoff.

LES OGSÅ: Jobber hardt for å beholde ledelsen
LES OGSÅ: Overrasket over hard løype

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå