Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Chelsea best i Europa

Fotball-laget Chelsea sjokkerte med å vinne mesterliga-finalen mot Bayern München lørdag. Søndag hyllet titusener av briter heltene Didier Drogba og Petr Cech.

Chelseas spiller Didier Drogba var den største helten. Han sto på taket av Chelseas buss søndag og holdt trofeet høyt til værs. Flere titusener heiet og jublet i gatene i London i Storbritannia. Fotball-laget Chelsea kom hjem med seier i mesterligaen.

Motstanderne så ut til å spille best. Men Chelseas Didier Drogba skåret på straffesparket som gjorde at laget vant. Han skåret også målet for Chelsea i selve kampen.

– Slik har vi holdt på i årevis. Det er en fantastisk kampånd i denne klubben. Vi gir aldri opp før det er over, sa Drogba.

– Vi har ventet lenge på dette øyeblikket. Vi har alle hatt vår beste natt noensinne. Nå er vi så glad for å kunne komme hjem og feire med fansen. Dette er helt utrolig, sa Chelseas spiller Frank Lampard.

Mange mente at motstander Bayern München spilte best i løpet av kampen. De skåret også det første målet. Chelsea spilte godt i forsvar. Men så slo Bayerns Franck Ribéry inn en ball. Tyskernes spiss Thomas Müller stanget ballen i bakken, tverrligger og inn mellom hendene til Chelseas målvakt Petr Cech.

Fansen jublet på hjemmebane. Men seks minutter senere skåret Chelseas Didier Drogba og sørget for 1-1.

Finalen i mesterligaen endte på det resultatet. Derfor ble det konkurranse i straffespark. Bayern ledet først. Men så kom Chelsea sterkt og vant 4-3, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Overraskende til finalen

Det var den første seieren i mesterligaen i Chelseas historie. Spillerne på Bayern München var skuffet etterpå.

– Slik er fotball. Man har ofte sett at det ikke alltid er det beste laget som får løfte pokalen. Det er vanskelig å beskrive skuffelsen i ord, sa Bayerns spiss Thomas Müller.

LES MER HER: Chelsea klar for cupfinale

Chelseas spiller John Obi Mikel sa at han fikk gjort en spiller fra Bayern München nervøs. Motspiller Arjen Robben skulle ha straffe i den ene ekstra-omgangen. Mikel sa at «nå kommer du til å bomme på straffe». Sekunder senere reddet Chelseas målvakt Petr Cech skuddet.

I konkurransen om straffespark etterpå ville ikke Robben delta.