Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Chelsea klar for cupfinale

Det britiske fotball-laget Chelsea danket ut laget Tottenham 5-1 søndag. Dermed er Chelsea klar for cupfinale mot Liverpool.

Fotball-laget Chelsea var sterkest på Wembley stadion søndag. De møtte laget Tottenham i semifinalen i årets FA-cup i Storbritannia. Tottenham har slitt med formen i det siste.

Etter 43 minutter kom det første målet. Chelseas Didier Drogba sparket ballen i mål.

Det neste målet sto Chelseas Juan Mata for. Men det målet skulle ikke vært godkjent. Ballen var trolig ikke over linjen i målet. Chelseas kaptein John Terry måtte innrømmet det.

– Jeg tror ikke ballen var over linjen. Men den ble dømt inn og det var lite vi kunne gjøre med det, sa Terry til kanalen BBC.

Gareth Bale sørget for et mål for Tottenham. Chelseas Ramires la på til 3-1. Hans lagkamerat Frank Lampard skjøt inn 4-1. På overtid sørget Chelseas spiller Florent Malouda for 5-1.

– Det var en fin kamp der vi laget masse sjanser. Rett og slett strålende, sa Lampard etterpå.

Nå er Chelsea klare for finale i den britiske cupen. Der møter de laget Liverpool. Chelsea har vunnet cupen tre ganger de seks siste sesongene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Liverpool slo ut rivalen Everton i sin semifinale i cupen. Liverpools spiller Andy Carroll avgjorde like før slutt. Han satte inn målet som ga seier 2-1 lørdag.

Fansen jublet for finaleplassen. Liverpool har hatt en veldig svak sesong i den britiske serien Premier League. Seier i FA-cupen vil gjøre dem godt.