Danmark gir seg ikke

Danskene fortviler etter tapet mot Portugal. Men de har fortsatt tro på at de skal gå videre i EM.

Det ble en spennende kamp mellom Danmark og Portugal i europa-mesterskapet i fotball (EM) onsdag.

Portugal skåret etter en halv time. Ikke lenge etter ledet de 2-0.

Men danskene kom tilbake. Like før pause skåret de. Ti minutter før slutt skåret de igjen, og stillingen var 2-2.

Dessverre for danskene klarte Portugal igjen å skåre like før slutt, og vant 3-2.

Danmark spiller i gruppe B. Den kalles "dødens gruppe" fordi den har så mange gode lag: Portugal, Tyskland og Nederland.

Mange trodde ikke Danmark ville gjøre det bra i gruppe-spillet, men laget har overrasket. Samtidig har Nederland gjort det dårligere enn ventet. Danmark vant 1-0 over Nederland i den første kampen. Portugal tapte dessuten mot Tyskland.

I dag skriver mange danske avisr om hvordan de kan gå videre til kvart-finalene.

Søndag spiller Danmark sin siste kamp mot Tyskland. De går helt sikkert videre om de vinner. De går ikke videre om de taper. Men de kan fortsatt gå videre om de spiller uavgjort. Det skriver Ekstrabladet.

Det kommer an på hvordan det går med Portugal og Nederland i deres siste kamp. De spiller også mot hverandre på søndag.

Hvis Portugal vinner eller spiller uavgjort, er det Portugal som går videre. Men Danmark kan gå videre om Nederland vinner over Portugal.