Sport

Danmark ute av VM

Japan vant over Danmark torsdag. Neste motstander for japanerne er Paraguay.

Tre skåringer sikret Japan seier over Danmark. Det skjedde da de to lagene møttes i verdens-mesterskapet (VM) i fotball torsdag. Kampen endte 3-1 til Japan.

Dansk kampvilje var ikke nok til å slå japanerne. De to landene kjempet om videre spill i fotball-VM. Danskenes første skuffelse kom etter en halvtime. Da slapp Danmarks målvakt Thomas Sørensen inn et mål. Skuddet kom fra Japans Keisuke Honda. Morten Olsen er landslagssjef for Danmark. Han forsvarer målvakten.
– Målene kunne vi ikke gjøre noe med, sa Olsen etter kampen. Det melder Danmarks Radio (DR).

Spilleren Yasuhito Endo viste fram skuddfoten etter en halv time. Han skåret på et frispark.
– Vi gjorde det vi kunne. Det ble ubehagelig for oss da vi lå under 0-2. Vi startet bra, men resten var ikke bra, sa en skuffet Olsen.

Danskene prøvde å få et mål før pausen i kampen. Men Japan ble for sterke.

Etter pause kjempet Danmark hardt. Men måltavla fortsatte å vise 0-2.

Danmark fikk en god sjanse. Det skjedde da spilleren Daniel Agger fikk straffespark. Jon Dahl Tomasson er kaptein på det danske laget. Han gjorde seg klar. Dansken satte en svak straffe. Men ballen kom i retur. Da kjempet han inn ballen og det stod 1-2.

Japanske Shinji Okazaki sperret mer for Danmark. Han skåret og Japan fikk en trygg ledelse. Da stod det 3-1.
– Jeg hadde forventet å juble her. Men jeg jubler ikke så mye. Vi har flere oppgaver foran oss. Vi kan komme langt, sa Keisuke Honda etter kampen. Han spiller for fotball-laget CSKA Moskva i RUssland.

Danmark må reise hjem fra VM. Og Japan ble det andre asiatiske laget som gikk videre i fotball-VM i Sør-Afrika. Neste kamp er mot Paraguay. De gikk videre etter uavgjort 0-0 mot New Zealand. I den andre kampen i gruppe E vant Nederland over Kamerun. Kampen endte 2-1. Nederland møter Slovakia mandag.

Brasil spiller mot Portugal. Det skjer klokka 16:00 fredag.

Siste utgave

På forsiden nå