Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dårligste EM noensinne

Det ble det dårligste EM i fotball noensinne. Norge skåret null mål.

Bare fem minutter inn i kampen gikk det galt. Danmark skåret mot Norge i europamesterskapet (EM) for kvinner.

Norge har tapt to kamper i gruppespillet. Derfor måtte vi vinne mot Danmark med tre mål mandag. Ellers kunne vi ikke gå videre.

Kampen endte med null mål for Norge.

– Vi hadde veldig stor tro på at vi skulle greie å vinne med tre mål. Så fikk vi en i trynet med en gang. Vi hadde jo håpet å få det første målet. Det er kjipt. Vi håpet i alle fall å komme ut av dette med stil, sa kaptein Maren Mjelde, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Det ble ingen mål i de andre kampene heller. Dette er det dårligste EM noensinne for laget. De har hatt to seiere, fire sølv og tre bronse. Det gjelder ni av de siste EM.

Martin Sjögren har vært trener for Norge i et halvt år. Han har ikke god historie med laget. Norge har bare skåret ni mål på 11 kamper mens han har vært trener. Sjögren har endret stilen laget spiller med.

– Seks måneder er kort tid for utvikling. Det handler om å få på plass et lag. Men tiden burde ha holdt til å kunne gjøre det bedre enn vi gjorde, sier Mjelde til NTB.

Sjögren sier at han ønsker å gjøre laget bedre.

– Jeg vil bli, men det er ikke jeg som skal svare på det. Det er de som ansatte meg. Vi har jobbet med mange av de samme spillerne i seks måneder. Jeg skal ikke si at det er dårlig tid. Men det er ganske knapt for å skape noe nytt. Nå ble det jævlig smertefullt. Men mitt oppdrag er å skape noe for framtida, sier Sjögren til NRK.

LES MER HER: Tapte første kamp i EM

LES MER HER: Skuffet sjef etter enda et tap