Sport

De har fått nok av rasisme i fotballen

Mange snakker om rasismen i europeisk fotball. De krever at mer blir gjort. – Jeg har fått nok, sier den engelske fotballspilleren Danny Rose.

Danny Rose spiller for det engelske fotballaget Tottenham. Han er også på landslaget.

Men Rose sier at han gleder seg til å slutte med fotball.

– Jeg har fått nok. Jeg har trolig fem eller seks år igjen som fotballspiller. Jeg kan knapt vente med å være ferdig, sier han, ifølge avisa The Guardian.

Rose opplevde rasisme i forrige uke. Da spilte England mot Montenegro. Folk laget lyder som en ape fra tribunene, skriver The Guardian. Rose opplevde det samme i 2012. Da spilte han ungdomskamp i Serbia. Folk kastet også steiner på ham.

Rose reagerer på at straffene er for lave. Serbia ble dømt i 2012. Landet måtte spille en kamp med dørene lukket. Så måtte de betale en bot på omtrent 700.000 kroner.

– Det er omtrent like mye penger som jeg bruker på en kveld på byen, sier Rose.

Han sammenligner rasismen med andre overtramp. Treneren for Tottenham ble nylig stengt ute i to kamper. Årsaken var at han kjeftet på dommeren.

– Samtidig får land en liten bot for å være rasistiske. Det er en farse, mener Rose.

Flere mener at noe må gjøres med rasismen i fotballen. Raheem Sterling har også varslet om rasistiske rop fra tribunene. Han spiller på laget Manchester City. Han foreslår at fans må stenges ute som straff.

– Noe må gjøres. Det må være noe som virkelig får dem til å tenke seg om. Det vil være vanskelig for lag å spille uten fansen sin, sier han til Sky Sports.

Moise Kean og Blaise Matuidi spiller på laget Juventus i Italia. De fikk også høre apelyder under en kamp. Det skjedde da Juventus møtte et annet italiensk lag, Cagliari.

– Det er tydelig at vi må gjøre mer. Vi må gjøre mer i England, og vi må gjøre mer i Europa, sier Greg Clarke, ifølge Sky Sports. Han leder England sitt fotballforbund FA.

Clarke mener det er tydelige tendenser på rasisme i hele Europa.

Clarke snakket på en konferanse om mangfold i fotballen. Der snakket også Aleksander Ceferin. Han leder det europeiske fotballforbundet UEFA. Han sier han skammer seg over at dette må være tema i 2019.

– Jeg er også bekymret. Det er fordi flere ledere og politikere bryr seg lite om diskriminering og rasisme, sier Ceferin.

Siste utgave

På forsiden nå