Sport

De travleste trener mest

De som har høyest utdanning og er mest aktive i arbeidslivet, er også de som trener mest. Det viser en ny rapport.

Det er store forskjeller på ulike grupper i Norge. Det gjelder hvor mye de trener. De som trener mest, er de med høy utdanning. Det er også de som er mest aktive i arbeidslivet og med frivillig arbeid. Det viser en rapport fra Norges idrettshøgskole (NIH). Rapporten er skrevet fra på forskning fra Helse-direktoratet. Forskningen undersøker hvordan vi kan hindre ulike og gjøre folk med fysisk aktive, skriver nettstedet forskning.no.

– De med høyest utdanning og mest ressurser, gjør det bedre. De finner tid til trening i hverdagen, sier professor Gunnar Breivik ved NIH.

Denne gruppa er mest aktive i tradisjonelle idretter, som for eksempel fotball. De er også oftere på treningssenter. I tillegg driver de mer med frivillig arbeid.

Faller du utenfor på et område, er det større sjanse for at det også gjelder andre områder. De som sliter i arbeidslivet, er for eksempel mindre fysisk aktive. Dermed får de også dårligere helse, sier Breivik.

Tidligere var folk automatisk fysisk aktive i hverdagen. Slik er det ikke lenger. Mange sitter mye stille, både hjemme og på jobb eller skole. Vi må selv ta ansvar for å være aktive i hverdagen.

– Men treningssentrene er ikke for alle. Mange foretrekker natur og frisk luft. Derfor trenger vi flere stier, veier og lysløyper. Slik kan sørge for at det blir enklere å være aktiv, sier han.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå