Sport

De vinner serien etter at den blir avbrutt

Laget Frisk Asker vinner ligaen i ishockey i år. Det er klart etter at sesongen blir avsluttet som følge av korona.

Norges Ishockey-forbund (NIF) sier sesongen er over. De siste kampene blir ikke spilt som følge av korona. Det gjør at laget Frisk Asker blir kåret til seriemester.

Det ble klart onsdag. NIF avgjorde at det er umulig å spille ferdig serien. Det gjør at det heller ikke blir noe sluttspill for de beste lagene i år.

Serien har vært på pause siden starten av januar. Det skjedde da smitten økte raskt i samfunnet. Flere spillere på ulike lag ble også smittet. Flere av lagene i eliteserien er fra Viken. De får verken trene eller spille kamper nå. Eliteserien for kvinner og nivå to for menn blir også avsluttet.

Kristoffer Holm er assisterende generalsekretær i NIF. Han sier at det er for lite tid igjen til å bli ferdig.

Kristoffer Holm er assisterende generalsekretær i NIF. Han sier at det er for lite tid igjen til å bli ferdig. Han sier til nyhetsbyrået NTB at mange spillere har kontrakter som er slutt etter april. Flere ishaller stenger snart for sommeren.

Landslaget må også gjøre seg klare til verdens-mesterskapet (VM) i ishockey. Det starter 21. mai. Laget må være samlet og trene sammen en periode før det.

Storhamar ledet ligaen da den ble stoppet. Men Frisk Asker blir mester. Det er fordi de har vunnet flere poeng per kamp de har spilt.

Det er uklart hva som skjer med de to lagene nederst i eliteserien. Normalt skal de spille kvalifisering mot de to beste lagene fra nivå to. Det vil avgjøre hvilke av de fire lagene som får spille i eliteserien neste år. Det blir avgjort mandag 22. mars.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå