Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Deler alt om treninga

Vil du bli like god på ski som Petter Northug? Nå kan du få lese trenings-dagboka hans.

Nå kan du få vite hvordan Petter Northug trener. Hver uke skal han legge ut treningsdagboka si på sin egen nettside.

– Petter har ingen hemmeligheter. Vi er åpne om hva han gjør. Vi gjør dette for å spre kunnskap til andre, sier Stig Rune Kveen til kanalen NRK.

Kveen er treneren til Petter Northug. Northug selv sier han deler for å inspirere andre.

– Jeg har holdt på i mange år. Og resultatene har stort sett vært bra. Så jeg tror jeg har noe å bidra med, skriver Northug på sitt nettsted.

Fredrik Aukland er ekspert på langrenn. Han kommenterer sporten for NRK. Aukland synes Northug er tøff som forteller om treningen.

– Nå kan andre kan se hva som er gjort og ikke gjort: Da kan utøveren bli usikker. Samtidig bør man være så trygg på det man gjør at man kan være åpen om det, sier Aukland.

Han mener flere bør gjøre som Northug.

– Det er ikke vanlig å dele hva man gjør. Det Petter har gjort nå er helt nytt. Jeg synes det er fantastisk bra. Det er en god idé, som flere burde kopiere, sier Aukland.

Sjef for skilandslaget, Vidar Løfshus, sier utøverne må bestemme selv om de vil vise fram trenings-dagboka.

Løhus sier det er mye å lære av det Petter Northug gjør. Men det er ikke lurt for hvem som helst å kopiere treningen hans.

– Han trener hardt. Men han er veldig smart. Han hviler på de rette dagene. En nøyaktig kopi av Petters trening er ikke noe jeg vil anbefale, sier Løfshus.

Det samme sier Northug.

– Den treningen jeg holder på med, er for en utøver på elite-nivå. Det kan ikke kopieres av barn, ungdommer eller seniorer på lavt nivå. Da blir det for mye. Men jeg vil gjerne inspirere likevel, sier han.

LES MER HER: Northug vil gå for Norge

LES MER HER: Northug får ikke gå verdenscup

LES MER HER: Han vil gjøre som henne