Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Den norske Iditarod-vinneren er fortsatt i Alaska

Konkurransen i hundekjøring var ferdig for en måned siden. Norske Thomas Wærner ble vinneren. Men han er fortsatt i Alaska.

Iditarod er verdens lengste konkurranse i hundekjøring. Det er en måned siden Thomas Wærner vant. Men det er fortsatt umulig å komme seg hjem fra USA. Hjemme venter både kona og fem barn. 47-åringen er den tredje nordmannen til å vinne konkurransen. Han kom i mål 18. mars.

Fortsatt venter kone, fem barn og 35 hunder på at han skal komme hjem. Han er fra Nord-Torpa i Innlandet. Og ventetiden kan fortsatt bli lang. Det kan hende sommer blir til høst før de ses igjen ansikt til ansikt. Det skriver kanalen NRK.

Les også: Nordmann leder Iditarod

– Det er helt umulig med vanlige flyselskaper nå. Det er stopp i frakt av levende dyr. Jeg har fått beskjed om at de tviler på at det åpnes opp før etter sommeren, sier Wærner.

– Slik det ser ut her i USA blir dette meget langvarig. Alt er stengt. Det er forbud mot å reise unødvendig eller besøke andre, sier han. Det siste flyet Wærner kunne reist hjem med, fløy mens konkurransen fortsatt holdt på.