Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Den største kampen innen kvinneboksing noensinne

Det er ingen enkel motstander Cecilia Brækhus vil bokse mot. Kampen mot irske Katie Taylor kan bli den største i kvinneboksing noensinne.

Cecilia Brækhus er proff-bokser. Hun vil bokse mot irske Katie Taylor i år. Det kan bli Brækhus' siste kamp i karrieren.

Den 38 år gamle bergenseren har gått 36 proffkamper. Hun har vunnet dem alle. Nå venter Taylor i det som kan bli Brækhus' siste kamp. Det kan også bli den største.

– Det vil bli den største kampen innen kvinneboksing noensinne. Det vil bli en kamp som vil bli vist verden over. Det vil være en global megakamp, sier Brækhus til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg tror det kan bli en verdig avslutning på en karriere. Hvis det blir avslutningen, da. Vi får se, sier hun.

Hun har ingen problemer med å motivere seg for kampene som kommer.

– Jeg er fortsatt veldig sulten. Det er fordi utfordringene mine forandrer seg hele tiden. Det har jo noe med bokseverdenens utvikling å gjøre, sier hun.

Hun sier at mye har skjedd siden hun begynte å bokse. Hun motiveres av å være med på utviklingen i kvinneboksing.

– Det har gått fra null til hundre de siste tolv årene, sier hun.

Brækhus har planlagt en kamp før hun skal bokse mot Taylor. Hvem det blir mot, og hvor, er snart bestemt. NTB skriver at det jobbes for å få til en kamp i USA i april.

Den kampen blir spesiell. Brækhus må gjøre noen endringer for å lov til å bokse mot Taylor. Hun må ned en vektklasse. Vektklasser i boksing er til for at man skal møte boksere som er omtrent like store. Kampen til våren blir trolig den første for Brækhus i en lavere vektklasse.

– Det er vel det som blir realistisk, sier Brækhus. Hun forklarer at Taylor ønsker å bygge seg litt opp. Selv ønsker hun å gå ned i vekt. Hun forklarer til NTB at det er noe av grunnen til at det tar tid før hun skal møte Taylor.

Bildet viser bokseren Cecilia Brækhus etter seieren mot Victoria Bustos.

Brækhus har beltet som verdensmester i fem ulike bokseforbund. Alle er i vektklassen weltervekt.

Taylor er verdensmester i fire forbund. Tre av de er i lettvektsklassen. Ett er i superlettvekt. Oppgjøret mot Brækhus vil trolig gå i klassen superlettvekt.

Det er flere som ønsker en kamp mot Brækhus i boksing. Det gjelder også Claressa Shields fra USA. Hun er like suveren som Brækhus i sin vektklasse.

Hun har utfordret Brækhus til en kamp. Det har det ikke blitt noe av til nå. Shields er to vektklasser over Brækhus.

Avisen VG skriver at Taylor, Brækhus og Shields regnes som de tre beste kvinnelige aktive boksere.