Sport

Derfor handler «alt» om Ole Gunnar Solskjær

Kan du lite om fotball? Lurer du på hvem Ole Gunnar Solskjær egentlig er? Her får du svaret.

Journalister og fotografer ble viftet vekk. Ole Gunnar Solskjær ble fløyet til Manchester i Storbritannia. Han reiste med et privat fly. Deretter ble han smuglet inn på et hotell.

– Nordmannen har kommet, meldte mediene onsdag. Noen snek til seg bilder av 45-åringen.

Solskjær har fått ny jobb. Hvorfor er det så spennende?

Norske Solskjær blir sjef for Manchester United. Det er en stor fotball-klubb i Storbritannia. Den er med i serien Premier League.

Solskjær trener egentlig klubben Molde i Norge. Men han spilte tidligere for Manchester United. Han skåret 126 mål for klubben. Folk elsket ham for det.

Solskjær ble født i Kristiansund i Møre og Romsdal. Da han var 17 år gammel, begynte han å spille for Clausenengen. Han skåret 115 mål på 109 kamper, ifølge nettstedet Wikipedia.

Selveste Alex Ferguson kjøpte Solskjær som spiller. Det skjedde for 22 år siden. Ferguson ledet Manchester United på den tiden.

I 1999 ble Solskjær helten. Han sørget for at United vant finalen i Mesterligaen. United spilte mot tyske Bayern München. Nordmannen skåret det avgjørende målet.

I dag (torsdag) starter det. Solskjær leder treningen til United. Han tar over etter José Mourinho, som ble tvunget til å slutte. United spiller kamp mot Cardiff lørdag.

– United har en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg gleder meg til å jobbe med spillerne, sier Solskjær til Uniteds hjemmeside. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er usikkert hvor lenge Solskjær får være sjef. Nå lurer folk på hvor bra han kan gjøre det.

Solskjær har gjort det bra som trener for Molde. Klubben har vunnet serien i Norge to ganger. De vant norges-mesterskapet i 2013. Solskjær har også trent Cardiff og reservelaget til United.

Men han sa nei til å trene det norske landslaget. Det var i 2017.

Siste utgave

På forsiden nå