– Det blir en tøff kamp

Norge spiller semifinale mot Sverige i håndball-EM fredag kveld. Begge lagene har kun tapt én kamp i mesterskapet.

Isabelle Gulldén er Sveriges beste spiller. Hun har lyst til å snyte Norge for finalebillett i årets europamesterskap (EM) i håndball. Norge spiller mot Sverige i Budapest fredag kveld. Vinneren får spille EM-finale på søndag. Gulldén mener at det norske laget ikke er like godt som før.

– Det er et helt annet lag enn hva vi har møtt tidligere. Før hadde de spillere i verdensklasse. Nå har de litt mer små og raske spillere. Men de gjør det bra. De løper ekstremt mye. Det gjelder for oss å spenne musklene og virkelig smelle til om vi skal vinne denne kampen. Det sier Gulldén til den svenske avisa Aftonbladet.

Gulldén håper det blir svensk EM-gull.

– Vi har tatt sølv før, så nå går vi for gull. Det er drømmen, sier hun.

Onsdag tapte Sverige sin første kamp i årets EM. Montenegro vant 30-29 over Sverige. Svenskene måtte få hjelp av Frankrike for å få spille semifinale. Frankrike vant over Nederland. Da gikk svenskene videre til semifinale.

Norge spilte mot Sverige i EM-finalen i 2010. Den vant de norske håndballjentene.

Nora Mørk spiller høyreback for Norge. Hun sier at de må stoppe Isabell Gulldén.

– De har et bra lag. De er bedre enn på mange år. Det blir en tøff kamp. Det sier Nora Mørk til nyhetsbyrået NTB.

Mørk tror det er mulig å vinne over svenskene.

Norge har vunnet de fleste kampene mot Sverige de siste årene. I EM i 2012 vant Norge 28-25. I de olympiske leker (OL) i 2012 vant Norge 24-21. I EM i 2010 vant Norge 25-21 i finalen, men tapte 19-24 i gruppespillet. I OL i 2008 vant Norge 31-24.

Verken Camilla Herrem eller Sanna Solberg kunne spille mot Ungarn onsdag kveld. Det var på grunn av sykdom. Målvakt Silje Solberg var heller ikke helt frisk.

Torsdag formiddag var det ingen flere som har blitt syke. Camilla Herrem og Sanna Solberg føler seg bedre. Landslaget reiste fra Debrecen til Budapest torsdag formiddag. Semifinaler og finaler spilles i Budapest i Ungarn. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og assistent Mia Hermansson Högdahl reiste ikke med spillerbussen. Det gjorde heller ikke spillerne Camilla Herrem eller Sanna og Silje Solberg. Slik håpet de å unngå at flere blir syke. Det skriver nettavisa tv2.no. Det er omtrent 20 mil mellom Debrecen og Budapest.

Kampen mellom Norge og Sverige vises på TV 2 klokka 20.30.

LES MER HER: Mørk sikret semifinalen

LES MER HER: Norge nærmer seg semifinale

LES MER HER: Gullkamp av Norge