Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det blir ingen sesong for bredde-fotballen i 2020

Korona fører til at sesongen blir avlyst. Det blir ingen breddefotball i Norge i år. Det har Norges fotball-forbund bestemt.

– Dette er en trist dag for styret i forbundet. Det er det også for 18 fotballkretser. Og ikke minst for alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier Terje Svendsen. Han er president i Norges fotball-forbund (NFF).

– Vi har jobbet for at vi skulle klare å åpne for resten av bredden. Når smitte-situasjonen er sånn som den er i Norge, er det trist for folkehelsa at det ikke blir åpnet for bredden. Fotballen er åpnet for nesten 300.000 spillere til nå. Det er veldig synd for de unge voksne som ikke får drive med fotball, sier Svensen nyhetsbyrået NTB.

Han sier de håper at det vil bli lov for alle å trene som normalt, hvis det er lite smitte i samfunnet. Men han sier det er umulig å rekke å spille seriekamper i år.

Norges Fotballforbund har avlyst sesongen for 2. divisjon for kvinner. Det er nivå tre. De har også avlyst 3. divisjon for menn, som er nivå fire. Nivåene under dette er det de lokale kretsene i NFF som styrer. Men det er ventet at all breddefotball for voksne blir avlyst i år.

Svendsen sier til NTB at det er usikkert hva det betyr for divisjonene over. Normalt skulle flere lag ha rykket ned til bredden fra 2. divisjon for menn. Det må de snakke mer med klubbene og andre om før de bestemmer seg, sier Svendsen til NTB.